DTS Ede koploper na zege op DZC ‘68

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Jordie Braakhekke ed. 1-0; Mohammed Ajiach 2-0; Thomas Kleinlugtebeld 2-1; Raoul Berends 3-1; Thomas Kleinlugtebeld 3-2; Johan Pater 4-2.

EDE - DTS Ede versloeg DZC ‘68 op eigen veld. Er leek, zeker na de eerste helft, geen vuiltje aan de lucht. De thuisclub domineerde, maar pakte de zaken na de 3-1 veel te ‘gemakzuchtig’ op. Dat vond ook Johan Pater. ,,Dat woord is net in de nabespreking ook gevallen. We dachten er te gemakkelijk over. In het veld zei een DZC speler tegen mij dat ze blij waren enigszins in de wedstrijd bij te kunnen blijven. En dan laat je ze twee keer terug komen.”

door Eip Janssen

Het was Pater zelf die in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde maakt. Zijn doelpunt, waarmee de stand op 4-2 kwam, was de genade klap. ,,Ik zag dat de DZC doelman mee ging bij een corner. Ik geloof dat er zo’n negentien man in het strafschopgebied rond onze doelman verzameld waren. Ik pikte de afspringende bal op. Ter hoogte van de middenlijn schoot ik op het verlaten doel. Hoewel ik al met de armen omhoog stond was ik toch bang dat de bal nog tegen de paal belandde. Maar gelukkig hobbelde de bal er in”, blikte routinier Johan Pater terug. Die weer werkte als een paard. En net als de gehele DTS ploeg in de eerste helft steeds een stap sneller bij de bal als het laaggeplaatste DZC.

,,Die mannen kwamen naar Ede om de score laag te houden. Zoals eigenlijk alle ploegen. Dan is het zaak snel te scoren. Maar het was steeds ‘net niet’, meende Johan Pater. Die terug dacht aan de openingsfase waarin talrijke mogelijkheden door de DTS spelers om zeep werden geholpen. Maar op slag van rust wist DZC’er Jordi Braakhekke met een fraaie kopbal zijn doelman te passeren. ,,dat si altijd sneu. Maar de voorzet van Mike Peters was kansrijk. Hij ( Braakhekke, red.) wist niet wat er in zijn rug gebeurde”, oordeelde Pater. Ook na rust was DTS de betere ploeg. Een voorzet van Daniel Veenendaal werd door de goed spelende Raoul Berends op de paal gekopt. Het was Mohammed Ajiach die de thuisclub op 2-0 zette.

,,Ik dacht dat het gelopen was. Raoul Berends en ik kregen kansen op de 3-0. En dan vanuit het niets valt de 2-1”, sprak Pater zijn verbazing uit. Het was Thomas Kleinlugtebeld die DZC hoop schonk. Maar DTS sloeg keihard terug. In de 62e minuut bracht Raoul Berends het verschil terug: 3-1. ,,Daarna vielen we erg terug. Dat mag niet gebeuren”, vervolgde Pater. Die schrok dat Kleinlugtebeld de gasten met een schitterend uitgespeeld doelpunt terug bracht in de wedstrijd:3-2. In de slotfase drukte DZC wel maar kreeg nauwelijks echte kansen. En bracht Johan Pater de verlossing. ,,Belangrijke winst. Zeker na het verlies van SDVB. Een periode titel ligt voor het grijpen. Maar in de eerste klasse mag je geen ploeg onderschatten. In de volgende wedstrijd tegen DOSK begin je gewoon weer met 0-0. Bij de les blijven is het credo”, besloot Johan Pater.