Afsluiting actie fietsverlichting

19 oktober 2011 om 00:00 Regio

LUNTEREN - ‘Woningbouw binnen de Westzoom’ en ‘drugsbeleid’ zijn de twee thema’s die woensdagavond 26 oktober centraal staan tijdens de openbare dorpsraadvergadering die om 20.00 uur in het Westhoffhuis aan de Dorpsstraat (hoek Boslaan) begint.

Voor de pauze zullen Jeroen Telders en Steffen Hylkema, beiden jongerenmedewerkers bij Welstede, een korte uitleg geven over het drugsbeleid in Lunteren en wat voorafging aan deze presentatie.

De eerste bijeenkomst over drugsbeleid heeft inmiddels plaatsgevonden op 13 oktober in zaal Floor in Lunteren. Hylkema en Telders zullen hierover hun bevindingen vertellen.

Na de pauze zal projectleider Toine Penders van de gemeente Ede vertellen hoe het staat met de nieuwbouw binnen de Westzoom. ,,Woningbouw voor iedereen, maar zeer zeker voor starters, wat een ‘hot item’ is. De dorpsraad hoopt op een volle zaal, niet alleen ouderen, maar vooral jongeren, die graag in Lunteren willen blijven wonen. De projectleider kan hopelijk vele vragen beantwoorden’’, licht secretaris Rienke Valstar toe.

Vóór de pauze bespreekt de Dorpsraad algemene zaken.

LUNTEREN - Jan Haanschoten uit Lunteren heeft zijn laatste rit als vrijwilliger (chauffeur) bij de Buurtbus Wekerom lijn 505 de afgelopen week gereden.

,,Sinds de start van de Buurtbus Wekerom in 1996 heeft Jan zijn trouwe bijdrage en grote inzet als vrijwilliger bij de vereniging ingevuld”, aldus medewerkers van de Buurtbus. Jan Haanschoten moet verplciht stoppen met zijn ritten vanwege het bereiken van de wettelijk verplichte leeftijdsgrens van 75 jaar.

BENNEKOM - De Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen Vrouwen van Nu afdeling Bennekom houdt woensdag 26 oktober een lezing over ‘de Amish’.

,,Aan het einde van de zeventiende eeuw splitsten de Amish zich van de Mennonieten. Enkele decennia later emigreerden veel Amish naar Amerika, net als de Mennonieten, omdat zij zich in Europa achtergesteld en bedreigd voelden. Zij vestigden zich vooral in Pennsylvania, waar William Penn zijn religieus tolerante staat had opgebouwd”, aldus de organisatie.

Op de bijeenkomst houdt Jan Horsting een lezing over de Amish. Avond start om 19.45 uur in De Brink aan de Brinkstraat 39 in Bennekom.

BENNEKOM - De afsluitende fietsverlichtingsactie in de gemeente Ede vindt zaterdag 22 oktober plaats in Bennekom.

,,Iedereen met problemen aan de fietsverlichting kan van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur terecht op het Van Slootenplein in Bennekom.

Een fietsenmaker van Hartman Tweewielers wordt bijgestaan door vrijwilligers van de Fietsersbond”, aldus de organisatie van de actie.

Het controleren en repareren van de verlichting is gratis.

Arbeidstijd wordt niet in rekening gebracht. Alleen waar de fietsenmakers oude onderdelen door nieuwe moeten vervangen, worden er kosten in rekening gebracht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie