Otterlo: ‘Ede moet doorpakken’

19 oktober 2011 om 00:00 Regio

,,De wethouder wil zich hiervoor inzetten en de koers vasthouden. Ik wil dat wel graag afgevinkt zien in het gemeentelijke apparaat,” zegt Andries Mijnhardt, de voorzitter van Otterlo’s Belang. Al heel wat jaren wordt er gesproken over de nieuwe ontwikkelingen in Otterlo. Het wordt tijd dat Ede beweegt, vindt Mijnhardt. ,,We hebben al zo lang gewacht. Altijd mee bewogen. Nooit heeft er tempo in gezeten. We snappen dat we in de natuur zitten. Los daarvan vinden we dat Ede niet heeft doorgepakt. De structuurvisie is niet eens af. Waarom niet? Omdat Ede niet doorpakt.”

‘Ik wil het graag allemaal afgevinkt zien’ OTTERLO - Vertegenwoordigers van Otterlo werden vorige week door wethouder Roel Kremers bijgepraat over ontwikkelingen in het dorp als de verplaatsing van de voetbalvereniging Otterlo, de bouw van een nieuwe sporthal en woningbouw.

door Jan de Boer

Jan Randewijk, penningmeester van de voetbalclub, heeft uit het overleg meegekregen, dat het nieuwe sportpark in ieder geval doorgaat. ,,Wethouder Kremers zei dat hij zich daar heel sterk voor zou maken.” Verplaatsing van de voetbalclub is eenvoudiger geworden, omdat de wetgeving op het gebied van fauna en flora versoepeld wordt. ,,Het kan daarom veel sneller.”

Randewijk verwacht dat het nieuwe sportpark aan de Houtkamperweg in het voorjaar van 2012 kan worden aangelegd. Op het nieuwe complex wil Otterlo een kunstgrasveld, een natuurgrasveld en een oefenhoek hebben. ,,Het clubgebouw en de kleedkamers willen we zelf bouwen. Als het niet doorgaat is het een kwestie van geld, niet van procedures.”

Het viel Andries Mijnhardt tijdens het overleg op, dat Ede in gewetensnood lijkt te zitten. ,,Laten we de weg, die we in Otterlo hebben ingeslagen, nu maar volhouden. Als je de koers verlegt, krijg je een minimalistische oplossing die goedkoper is. Maar dat je het dorp wat betreft de nieuwbouw weer op slot zet.”

Mijnhardt pleit voor woningbouw op de locatie van houtzagerij Pluim. ,,De andere grote plek waar gebouwd kan worden is de locatie van de sportvelden aan de Weversteeg. Daar kan ook nog wat sociale woningbouw ontstaan. Op die plek willen wij niet alleen woningbouw hebben. Wij willen dat het SERO-gebouw ook naar de locatie aan de Weversteeg gaat. En dat daar een ruimere sporthal gecombineerd met de muziekvereniging OBK wordt gebouwd.”

Op de locatie van het SERO-gebouw aan de Sportlaan kunnen volgens Mijnhardt tien woningen voor ouderen en jongeren worden gebouwd. ,,Op de locatie aan de Weversteeg heb je nog tien jaar de mogelijkheid om daar tien woningen voor zoveel mogelijk doelgroepen bouwen. Dat is voor het dorp hartstikke goed. Op de locatie van Pluim kun je duurdere woningen bouwen. Dan is het dorp voor de komende 25 jaar klaar.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie