Van Gent Finaleweken: Harskamp fors onderuit

24 maart 2018 om 19:35 Sport/sport Finaleweken 2018

HARSKAMP In de vierde klasse ging Harskamp tegen het Ermelose EFC '58 met 1-6 onderuit.

,,Bij rust stond het al 0-6. EFC '58 was zeer doeltreffend tegen een behoorlijk gehavend team. De ziekenboeg was al aardig gevuld. Daar zijn Jasper Jansen en Michael van de Lagemaat bijgekomen", liet Harskamp trainer Bob Jansen weten.

Jasper Jansen is geopereerd aan de knie. De verwachting is niet dat hij dit seizoen nog meedoet. ,,Michael van de Lagemaat klaagde vorige week na de wedstrijd tegen Wodanseck al over pijntjes. Hij bleek na onderzoek een klaplong te hebben opgelopen", licht de trainer toe.

Binnen zes minuten stond het al 0-1. Bij de 0-2 werd er niet goed verdedigd. En de 0-3 na een half uur viel omdat de tweede bal niet werd veroverd.

,,EFC bleef scoren. De 0-4 was een voorzet van rechts die zo ingetikt kon worden. Ook de 0-5 waarbij onze verdediger werd uitgespeeld was vermijdbaar. Vijf minuten voor rust viel ook nog de 0-6", had Jansen genoteerd.

In de tweede helft toonde de thuisclub wat meer lef. ,,Afgesproken dat dit zo niet kon. Joëll Hendriks maakte na zeven minuten de 1-6. Tom Hol had nog een goede kans op de 2-6. EFC geloofde het wel", besloot Bob Jansen.

Harskamp dat in de vierde klasse de laatste plaats bezet met twee punten, moest al zeventig tegen doelpunten incasseren.