Van Gent Finaleweken: Bennekom kan opnieuw niet winnen van een laagvlieger

24 maart 2018 om 19:59 Sport/sport

BENNEKOM Na nederlagen bij GJS en Woudenberg, had Bennekom opnieuw moeite met een laagvlieger. In Giessen werd het tegen GRC 14 2-2.

,,De eerste helft was nog wel goed van onze kant'', had Arnold Brehler gezien. ,,Martijn Klein Holte (2x), Marco Corba en Jeffrey Rutgers hadden allemaal goede kansen. Nu bleef het bij de 0-1, waar het minimaal 0-3 had moeten zijn. Overigens een heel mooi doelpunt. Jeffrey Rutgers kwam naar binnen en schoot bovenin de korte hoek.''

,,Redouan Hazzat stond in de spits. Hij deed het goed. Hij was aanspeelbaar, waardoor we met veel lopende mensen konden spelen. Redouan scoorde net na rust de 0-2. Dat doelpunt werd ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd. Niet hij, maar Marco Corba stond buitenspel.''

,,Vervolgens moest Martijn Klein Holte (op archief foto) er vanwege een enkelblessure van af. Dat was een aderlating. GRC ging pompen. Daarmee kregen zij diverse kansen. Doelman Christian de Haan wist een paar keer goed te redden. Hij kon nog wel zijn hand tegen de bal krijgen, maar wist de 1-1 uit een strafschop niet te voorkomen. Aanleiding was dat hun rechtsbuiten voor Akihiro Takasawa kruiste.''

,,Dan komen we toch op een 1-2 voorsprong. Een mooie pass van 35 meter van de ingevallen Roy Versluis werd door de ook ingevallen Lennart van de Peppel binnen gewerkt. Een goede goal'', oordeelde Brehler.

,,GRC 14 ging één op één spelen. Een lange bal werd door Just Berends weg gekopt. De bal komt bij een net ingevallen speler (Sem van de Stelt) terecht. Die loopt de zestien in, en raakt de bal totaal verkeerd. Maar daardoor stond Christian de Haan op het verkeerde been: 2-2. Dat was vijf minuten voor tijd. Zij bleven stormen. We mochten nog gelukkig zijn dat het 2-2 bleef.''

,,Als je voor de derde keer in korte tijd niet wint van een van de onderste ploegen, is dat veel te mager om mee te doen voor een periodetitel'', oordeelt Brehler. Zaterdag staat er opnieuw een ontmoeting tegen een laagvlieger op het programma: thuis tegen Delta Sports. ,,Laten we die nu maar winnen. Hoeven we niet meer naar beneden te kijken. Daarna volgen een aantal sterke tegenstanders'', besluit Arnold Brehler.