Keepersdag

26 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Kees van Wonderen is als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar. De Bennekommer debuteert dinsdag als de jeugdploeg in het Franse Val-de-Marne tijdens een vierlandentoernooi tegen Peru voetbalt.

De oud-speler van Feyenoord, NEC en NAC Breda zal in de toekomst ook ingezet worden bij Oranje onder 18. Van Wonderen is sinds 2008 ook actief bij FC Twente. Eerst als assistent trainer. Sinds vorig seizoen vervult Van Wonderen de functie van assistent-technisch manager. Ook bij Bennekom was de oud prof als assistent trainer werkzaam.

,,Ik weet niet of je mij het boegbeeld van Bennekom mag noemen. In mijn ogen was Herman Henzen het echte boegbeeld.’’ Woorden van Rijk Middelman. De 57-jarige Bennekommer heeft besloten na een 20-jarige bestuurlijke carrière, waarvan vijftien jaar als secretaris, te stoppen bij Bennekom.

,,Na vijf periodes van drie jaar als secretaris, vind ik het tijd er een streep onder te zetten. Ik heb het met veel plezier gedaan. Er is absoluut geen sprake van onvrede. Het is gewoon tijd voor iets nieuws. En ik wil meer tijd voor mijzelf en mijn huiselijke omgeving. Er ligt ook al een aantal klusjes op mij te wachten.’’

,,Terugkijkend zijn het bewogen jaren geweest. We zijn gegroeid van 400 naar 1200 leden. Wat betreft organisatie en accommodatie is dat goed opgevangen. Verder hebben we de financiële problemen gehad, de degradatie en de promotie. Alles bij elkaar kijk ik er tevreden op terug. Natuurlijk zijn er dingen die nog beter moeten.’’

,,Ik ga zeker niet verloren voor de club’’, stelt Middelman. ,,Ik pak best nog eens een klusje op. Verder blijf ik gewoon fluiten (tweede/derde klasse) en zal ook mijn andere werkzaamheden rond het scheidsrechter gebeuren blijven doen.’’

Naast Middelman moet Bennekom ook op zoek naar nieuwe bestuursleden voor accommodatie/horecazaken (was Evert Jan van Roekel) en jeugdzaken (Henk Gerritsen).

Maandag 31 oktober is de Algemene Ledenvergadering bij Bennekom.

DTS Ede speler Jeroen van Schoonhoven moet vrezen deze competitie niet meer in actie te komen. De ongelukkige rechtsback heeft de voorste kruisband volledig afgescheurd. Een operatie, waarbij een nieuwe kruisband wordt aangebracht, wacht de Edenaar. Daarna volgt een langdurige revalidatie.

De door DTS Ede georganiseerde twaalfde keepersdag is een groot succes geworden. Bijna 140 keepers waren aanwezig om de wijze lessen van de docenten in zich op te nemen. Of er een nieuwe Edwin van de Sar of Maarten Stekelenburg bij zat zal de toekomst leren. Zeker is wel dat dit DTS initiatief een schot in de roos was.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie