Bijsterveld scoort vaker dan Arnhemia

26 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Maikel Peters 0-1; Roy Bijsterveld 1-1;Ricky Gortz 1-2; Roy Bijsterveld 2-2 en 3-2.

EDE - Roy Bijsterveld was de grote man bij Fortissimo tegen Arnhemia. Dankzij de drie doelpunten van de spits bleven de Edenaren de Arnhemse opponent net voor: 3-2. En toch was de spits niet tevreden en zelf kritisch.

door Eip Janssen

,,Ik heb nog genoeg kansen gemist. De zege had al veel eerder veiliggesteld moeten worden”, aldus Bijsterveld. Die net als zijn trainer Marco Rou de Arnhemse gasten een goede ploeg vond. ,,Ik wist dat Arnhemia een voetballende ploeg was”, meende Rou. ,,Vooraf had ik geen goed gevoel. Maar Fortissimo heeft laten zien goed in de vierde klasse mee te kunnen.” En daarmee sloeg de coach de spijker op de kop. De thuisclub kwam goed uit de startblokken en had al in de achtste minuut een strafschop kunnen krijgen. Kahrim Lahri werd naar de grond getrokken. De overigens goed leidende Edese scheidsrechter Durmus wilde er niet aan. ,,In zo’n situatie moet je slimmer zijn”, oordeelde Rou. Ook Arnhemia zocht waar mogelijk de aanval.In de 26e minuut kwamen de Arnhemmers onverwacht op voorsprong. Een ongevaarlijk ogende vrije trap van Maikel Peters werd finaal gemist door doelman Dennis van Bruxvoort: 0-1. Maar Fortissimo toonde karakter. Eerst kopte Tom Jansen net over. Seconden later was Roy Bijsterveld attent. ,,Ik zag de aarzeling tussen verdediger en doelman. Op karakter won ik het duel. Daarna was scoren geen probleem”, vertelde de held van de wedstrijd. Met 1-1 gingen de ploegen rusten.

Na rust was Arnhemia aanvankelijk wat gevaarlijker. Maar Fortissimo nam snel het heft in handen. Roy Bijsterveld liet de kans op 2-1 liggen.,,Ik kreeg de bal niet goed mee. Waardoor ik naast schoot”, was hij kritisch. Nadat Bijsterveld en Lahri grote kansen lieten liggen, kwamen de bezoekers op 1-2. Een ketser in de verdediging. Jaap Wijnman was zijn man kwijt en Ricky Gortz passeerde Van Bruxvoort. Met nog zo’n tien minuten te spelen ging Fortissimo op jacht naar de gelijkmaker. Het was Bijsterveld die in een mêlee van spelers het beslissende tikje gaf: 2-2. Twee minuten later zorgde de aanvaller voor de winst. Een hoge inzet door Kamal Bendadi en de spits was eerder bij de bal dan de doelman: 3-2. De Arnhemmers protesteerden, vergeefs. ,,Er was niets aan de hand. Ik sprong gewoon sneller en hoger”, meende Roy Bijsterveld. ,,De vorm is terug. Ik heb van de zomer gewoon te weinig gedaan. Daarom stond ik aanvankelijk terecht niet in de basis. Daar leer je van”, legt hij uit. Fortissimo doorstond het slotoffensief van Arnhemia. Waar het zowel 4-2 als 3-3 had kunnen worden. ,,Met dit spel kan Fortissimo top drie spelen. De groep heeft daarvoor voldoende klasse”, besloot de topscorer.