Vijftig plussers actief bij Body Perfection

26 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

,,We voeren een cardio circuit die wordt gegeven door een van de medewerkers. Een groep omvat een twaalftal personen die kan worden uitgebreid naar vieren twintig personen.”

EDE - Sportcentrum Body Perfection start binnenkort met een speciale vijftig plus actie. De actie wordt gehouden op maandag en donderdag van 13.00- 4.00 of van 14.00-15.00 uur, men kan kiezen uit deze tijden. ,,De actie is in het leven geroepen om vijftig plussers het plezier binnen het sporten laten beleven”, aldus woordvoerder Edwin Verkerk.

Bloeddoorstroming

,,De les wordt begonnen met een warming-up van ongeveer drie minuten. Vervolgens wordt doorgegaan naar het niveau wat men persoonlijk aan kan. We hebben cardio - en krachttraining. Cardio is meer voor de hartslag en bloeddoorstroming de kracht training meer voor het sterker maken van de spieren om bepaalde zaken te kunnen uitvoeren.”

Op maat

,,Ik zeg ook vaak tegen mensen: leer de toestellen kennen om ook zelfstandig aan de slag te kunnen”, vervolgt Verkerk. ,, Belangrijk is het namelijk de toestellen te kennen om oefeningen op maat te kunnen uitvoeren zonder blessures. Binnen Body Perfection kan men meerdere sporten beoefenen zoals fitness, zumba, boksen, karate, kickboksen, spinning et cetera. Kortom, er zijn voldoende mogelijkheden bij Body Perfection.”

,,Indien gewenst kan men gebruik maken van de sauna en zonnebank. Better Belly is er voor de strakkere buik middels afvallen. Power Plate is bedoeld voor spierconditie. De spieren worden sterker zonder dat men breder wordt. Bij het cardio fitness zijn zowel vrouwen als mannen actief binnen een gemengde groep die elkaar niet op de vingers tikken. Iedereen doet op zijn eigen wijze het programma. Op de toestellen duren de oefeningen 45 seconden, er moeten er zeventien worden afgewerkt”, legt Edwin Verkerk uit.

Reacties

Volgens hem is het mooie van zijn beroep als sportleraar ,,dat je mensen ziet verbeteren in lichamelijke en geestelijke gezondheid. ,,Ik zeg altijd als men hier komt ‘kijk eens hoe je er nu uitziet en over een half - of een jaar kijken we opnieuw’. Tot nu toe zijn er alleen maar positieve reacties die ik graag zou wil houden.”

Gezelligheid

Kijkend naar de toekomst ,,zal hij zeker wel eens mensen missen maar we hebben geregeld aanloop van nieuwe leden. Ik hoop op nog meer personen om de gezelligheid te verhogen. Ik ben ook wel eens met een groep gaan uit eten, dat is belangrijk voor de persoonlijke contacten. Niet alleen de sportschool is namelijk belangrijk maar ook de contacten daarbuiten.”

Sportcentrum

Body Perfection

Vening Meinezstraat 3b

Ede

Telefoon: 0318-640977Niet alleen het sporten bij Body Perfection is belangrijk, ook het sociale contact.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie