Wilde achtervolging

26 oktober 2011 om 00:00 Regio

BENNEKOM - ‘Hoop helpt’ is de titel van de gratis lezing die zakenman, zendeling en bijbelsmokkelaar Hans Hamoen op zondag 6 november van 19.00 tot 20.30 uur geeft in De Woonstede aan de Margrietlaan 30 in Bennekom bij de Vrije Evangelische Gemeente Bennekom.

Al op dertienjarige leeftijd droomt Hans Hamoen van een carrière als directeur. Maar dat hij ooit een bedrijf zal leiden dat als dekmantel dient voor grootschalige bijbelsmokkel, had hij nooit kunnen vermoeden. Dat deze droom in een nachtmerrie zal veranderen al evenmin. Als Hans Hamoen na een rampzalig faillissement en een zware persoonlijke depressie de draad weer oppakt, merkt hij dat God hem tot een nieuw dynamisch werk roept dat, tot in de verste uithoeken van de wereld, bijzondere vruchten afwerpt: de allerarmsten voorzien van een inkomen én een hoopvolle toekomst tegelijk.

BENNEKOM - Jettie van den Houdt verzorgt zondagmiddag 30 oktober een stiltewandeling in het bos van Bennekom. Verzamelen om 13.00 uur in de ruimte van Itaka-intuitieve ontwikkeling op het landgoed De Born in Bennekom. Om 17.00 uur is het afgelopen. Op 30 oktober viert Nederland en België de Dag van de Stilte. Meer informatie en opgave: info@vandenhoudt-communicatie.nl . ‘Weet jij nog wat stilte met je doet? Wandel mee en kom het zelf ervaren. We beginnen met een kopje koffie of thee en gaan daarna het bos in. We wandelen hooguit 5 km, we nemen ook tijd om stil te staan/zitten. Neem iets mee om op te zitten in het bos. De wandeling wordt afgesloten in de Born’.

Kosten: 25 euro, opgave bij info@vandenhoudt-communicatie.nl .

LUNTEREN - Sportservice Ede houdt op woensdag 26 oktober een wijksportmiddag in Ut Sporthuus op de Wormshoefsweg 6 in Lunteren. Turnclub P.I.T., Majorettevereniging LuMa Stars en sport- en preventiecentrum Physical verlenen hun medewerking aan dit evenement. Jongens en meisjes van groep 3 t/m 8 gaan turnen, majorette zwaaien en doen mee aan een mix van judo, karate en jiu jitsu. De sportmiddag begint om 13:15 uur met de aankomst van de deelnemers bij Ut Sporthuus in Lunteren. Voor aanmelding: Lizzie van den Berg, Sportservice Ede: lizzie.vandenberg@sportservice-ede.nl of telefonisch via 06 - 46096728.

WAGENINGEN/RENKUM - De politie heeft op vrijdagavond rond 20.15 uur twee mannen opgepakt. het gaat om een 45-jarige man uit Lunteren en een 37-jarige Arnhemmer.

De politie kreeg kort ervoor een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden op het Nudepark in Wageningen. Toen de politie er naar toe reed, werden de ambtenaren tegemoetgereden door een auto met daarin twee mannen. Deze verhoogden de snelheid toen zij de politie zagen. Daarop draaide de politieauto en reden de politie-agenten achter deze auto aan.

De snelheden liepen fors op (soms boven de 100 kilometer per uur); er werd gereden door Wageningen, Bennekom, Renkum en Heelsum. De rit eindigde voor de twee toen zij kennelijk de controle over het stuur verloren en op de Klein Amerikaweg in Renkum van de weg raakten. Hun auto kwam terecht op de golfbaan. De twee stapten uit en konden worden aangehouden. De auto waarin zij reden, bleek tussen 23 en 25 september te zijn gestolen vanaf het Stationsplein in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie