Veenendaler veroordeeld

26 oktober 2011 om 00:00 Regio

EDERVEEN - De Arnhemse rechtbank heeft een 37-jarige man uit De Klomp, die dronken een ongeluk veroorzaakte op de Nieuweweg-Noord in Veenendaal, veroordeeld tot zes maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. Ook werd hij schuldig bevonden aan het verlaten van de plaats van ongeval en verzet bij zijn arrestatie.

De 37-jarige, die destijds in Ederveen woonde, botste in de vroege avond van 12 maart in een flauwe bocht van de Nieuweweg-Noord frontaal op een tegenligger. Het slachtoffer hield een gebroken borstbeen aan het ongeluk over.

Het busje waarin de Edervener reed was total loss. Toch vouwde hij zijn airbag op en reed met veel lawaai naar huis. Daar viel hij in slaap, maar werd na een kwartier door de politie gearresteerd. Hij bleek vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam te hebben.

De rechtbank bepaalde ook dat de man voor twee jaar zijn rijbewijs kwijtraakt, waarvan één jaar voorwaardelijk. Omdat hij eerder al is opgepakt voor dronken rijden is een verplichte behandeling aan alcoholverslaving gekoppeld aan de straf. (APA)

Fietsongeluk

LUNTEREN - Op de Goudsbergweg in Lunteren is woensdagochtend een 47-jarige Edenaar gewond geraakt nadat hij met zijn mountainbike was gevallen. De man maakte omstreeks kwart over elf een afdaling, waarbij hij de macht over het stuur verloor.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie