Museum Oud-Lunteren onder de pannen

26 oktober 2011 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Sinds een paar dagen is het zover. Museum Oud-Lunteren is letterlijk en figuurlijk onder de pannen. Toen bouwbedrijf Wolswinkel vlak voor de zomervakantie de kelder van het nieuwe museumgedeelte op de hoek van de Klomperweg en de Dorpsstraat geplaatst had was het nog moeilijk voor te stellen hoe het nieuwe gebouw er zou komen uit te zien.

Na de bouwvakvakantie werd de kelder op zijn plaats aangebracht en kon de opbouw beginnen. Week voor week werden de vorderingen duidelijker en waar eens de pijpenla van het oude museumgedeelte stond verrijst nu een modern vormgegeven gebouw waarvan de contouren steeds meer te zien zijn. Met een kelder, begane grond en bovenverdieping wordt het museumoppervlak aanzienlijk uitgebreid.

Voor de kerst hoopt de bouwer het nieuwe museum op te leveren, waarna begonnen kan worden met de afbouw waarbij ook veel vrijwilligers van Oud-Lunteren de handen uit de mouwen zullen steken. Ook over de herinrichting van het museum is al uitgebreid nagedacht en zowel het oude als het nieuwe gedeelte van het museum zal er straks verrassend uitzien. De permanente expositie in het voorste gedeelte wordt helemaal nieuw opgezet en in het nieuwe gedeelte zullen vanaf de opening, waarschijnlijk in mei, wisselende exposities te zien zijn.

Het museum was een jaar gesloten vanwege de bouw. De aandacht van het museumbestuur gaat nu vooral uit naar de realisatie van een verantwoorde exploitatie van het museum. Een nieuw gebouw is prachtig, maar met het oog op de toekomst is er de noodzaak om de benodigde middelen te vinden voor het in stand houden ervan. Een ledenwerfactie ligt daarom in het verschiet en ook beoogt het bestuur in contact te komen met sponsors die hun naam aan één van de museumzalen willen verbinden. Bezoekers zullen nog even geduld moeten hebben voor het museum zijn poorten opent.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie