Peptalk gaat naar Kuiperplein

26 oktober 2011 om 00:00 Voorpagina

EDE - Jongerencentrum Peptalk verhuist binnenkort naar het Harmoniegebouw aan het Kuiperplein, dat is gekocht door de gemeente Ede.

Deel De Kei mogelijk naar Pallas Athene

Peptalk is nu gehuisvest in een deel van gebouw De Kei in het Peppelensteeggebied, dat de gemeente Ede een achttal jaren geleden speciaal voor het jongerenwerk kocht van dansschool Kruishaar. Peptalk is voor alle jongeren van 12 tot en met 23 jaar uit Ede en heeft twee jongerenwerkers. Het centrum biedt, zo staat op de website, jongeren een eigen plek, waar je elkaar kunt ontmoeten en aan leuke activiteiten kunt deelnemen.

Door de fusie van de Harmonie en de Edesche Harmonie heeft de Harmonie de ruimte aan het Kuiperplein niet meer nodig. Samen gaan de gefuseerde harmonies door in De Kei, waar de Harmonie al gevestigd was. Ede vindt het Kuiperplein een geschiktere plek voor Peptalk, omdat het jongerencentrum dan veel centraler komt te zitten.

Manager Cheref Ait Abderrahmar van Welstede wil overigens niets vertellen over de komende verhuizing. ,,De gemeente Ede is de opdrachtgever van het jongerencentrum.” Ook op het gemeentehuis is men weinig spraakzaam. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen. Zeer binnenkort neemt het college hier een beslissing over,” zegt woordvoerder Patricia Verhelst.

De Harmonie moet per 1 januari uit het gebouw op het Kuiperplein zijn. Verwacht wordt dat het Pallas Athene College belangstelling heeft voor het gemeentelijke deel van De Kei, omdat de scholengemeenschap daar nu al veel gebruik van maakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie