‘ff wat lunchen’ bij 't Oude Politiebureau

2 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Het is nu ruim een half jaar geleden dat Het Oude Politiebureau haar Tapas Café restylde naar een bistro.

‘De Adjudant’ open voor hapje en drankje rond ‘t middaguur’ EDE - Ede is weer een lunch locatie rijker. Er kon natuurlijk al uitgebreid geluncht worden bij het Oude Politiebureau, maar sinds afgelopen week hebben zij ook hun Bistro ‘De Adjudant’ opengesteld voor een hapje en drankje rond het middaguur.

door Vivian Kuling

Dat is een hele goede zet geweest volgens Ellis van Rennes. ,,Aan de ene kant loopt ons restaurant nog steeds heel erg goed, maar aan de andere kant zagen we gewoon dat er steeds meer vraag kwam van mensen die het allemaal gewoon even wat sneller en makkelijk wilden. Geen zin om te koken, wel uit eten, maar niet te uitgebreid.” De betaalbaarheid speelt daarbij uiteraard ook een grote rol en met hun Bistro De Adjudant kan Het Oude Politiebureau nu op al deze wensen inspelen.

Exclusieve sandwiches

Vanuit dit concept is ook het idee ontstaan om De Adjudant te openen voor de lunch. ,,Als je kijkt naar tien jaar geleden ging het er heel anders aan toe, mensen namen veel uitgebreider de tijd om te lunchen. Dat willen ze vandaag de dag nog steeds wel, maar steeds vaker ook liever even wat sneller. En dat kunnen wij met onze huidige lunchkaart in het restaurantgedeelte, waarop wat meer exclusieve sandwiches, salades en hoofdgerechten staan, niet garanderen”, legt Ellis uit. ,,In de bistro kan nu bijvoorbeeld ook gewoon een uitsmijter besteld worden, iets wat snel klaar kan zijn en dus voldoet aan de behoefte om ‘even snel’ wat te lunchen. Maar wel in een sfeervolle ambiance en met dezelfde kwaliteit die men van ons gewend is.”

Behalve de uitsmijter zijn ook alle andere gerechten op de kaart, volgens Ellis, zorgvuldig uitgezocht om in te kunnen spelen op de snelheid. Het resultaat: een uitgebreide kaart met veel variatie die ook voor de vegetariër mogelijkheden biedt. Wat staat er dan zoal op deze lunchkaart? Van een pastinaaksoepje of bolletjes met forel, parmaham of eiersalade tot tosti’s met remekerkaas en ham of geitenkaas en honing. Maar ook een aantal frisse salades met bijvoorbeeld geitenkaas en bietjes, boerderij kip of gegrilde witte tonijn.

Zakelijke meeting

De Adjudant is niet alleen dé nieuwe lunchlocatie van Ede, ook de aller vroegste vogels kunnen er terecht. Voor een kop koffie of thee, met of zonder taartje, of juist voor een zakelijke meeting, want de bistro is elke werkdag al vanaf 09.00 uur geopend. Naast koffie, lunch en diner adres is Het Oude Politiebureau ook een populaire locatie voor het kerstdiner. En ook hiervoor zijn de voorbereidingen alweer in volle gang.

Voor de nieuwsgierigen onder ons wordt dit menu deze week gepresenteerd.

Foto:

Lisette van Dinteren en Edwin van den Oever: ,,Mensen namen vroeger uitgebreider de tijd om te lunchen.”

Het Oude Politiebureau

Breelaan 2a

Ede

Telefoon: 0318-658700

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie