‘t Frietje: ‘van waterfiets tot One 2 Eat’

2 november 2011 om 00:00 Ondernemend

EDE - Ayham Kaman begon in 2005 as zelfstandig ondernemer met een cafetaria in de Boogstraat in Ede. Voorheen had hij nooit eerder iets dergelijks gedaan maar wilde op een gegeven moment ,,iets voor zichzelf gaan beginnen.”

,,Bij een werkgever hield ik het namelijk nooit lang vol. Ik wilde een dagzaak beginnen in de vorm van een lunchroom maar zag op internet dat de huidige locatie waar we zitten te koop stond. Ik ben toen gaan onderhandelen temeer ook omdat er in de directe omgeving geen concurrenten waren gevestigd. Binnen een dag waren we het eens en ben aan de gang gegaan.”

,,De loop zat echter niet in de zaak en ik ben op zoek gegaan naar klanten. De bouwvakkers van de Media Markt waren mijn eerste klanten. Ik verkocht twee frikadellen voor één euro en daar kwam ook de schooljeugd op af. In het weekend was het minder mede ook omdat de markt tijdelijk was verplaatst naar het gemeentehuis terrein. Op een gegeven moment ben ik de ondernemers in Ede centrum gaan benaderen om eventueel op de vrijdagavond, koopavond, te leveren. Dat liep goed en nu staan we op de vrijdagavond met zes personen te helpen om iedereen van dienst te kunnen zijn.”

,, Indien gewenst bezorgen we de bestellingen in Ede centrum”, vervolgt Ayham Kaman. ,,Men kan bij ons kiezen uit frites en de nodige snacks. Heeft men er behoefte aan dan kan men boven gebruik maken van een van de zeventien zitplaatsen, beneden zijn er een achttal zitplaatsen en buiten nog eens vier. In de loop der jaren is er het nodige verbouwd om de gasten meer comfort te bieden.”

Wat de eigenaar betreft wordt er qua prijsstelling ,,aardig aan de weg getimmerd. Een waterfiets, twee frikadellen plus een flink portie frites met saus, kost slechts 3.70 euro per portie en een normaal portie frites slechts 2.20 euro. Wij hebben frites van vers gebakken aardappelen. Die moet eerst worden voorgebakken op een lage temperatuur, vervolgens af laten koelen en bakken op een hogere temperaratuur. Frites van vers gebakken aardappelen heeft meer smaak, gekochte frites wordt gemaakt van fabrieksaardappelen welke minder van smaak zijn. Ik maak dagelijks zelf de frites, de snacks worden ingekocht.”

,,Vanaf november ga ik ‘One 2 Eat’ verkopen. Dat is een snack van de maand tegen een extra lage prijs. Dit zijn veelal nieuwe snacks en daarnaast bieden we diverse menu’s, belegde broodjes en waterfietsen tegen een betaalbare prijs.”

Volgens de eigenaar is het mooie van zijn beroep ,,de omgang met tal van verschillende personen waarmee je een praatje kunt maken. Mensen moeten zich hier ook thuis voelen dan voel ik mij ook prettig. Ik krijg geregeld complimenten voor de kwaliteit en de prettige manier van omgaan. Dat doet mij goed, want daar doe je het uiteindelijk voor’’, besluit de enthousiaste ondernemer.

Foto:

Ayham Kaman: ,,De prettige manier van omgaan met de klanten, doet me goed.”

‘t Frietje

Boogstraat 5,

Ede

Telefoon 0318-656667

www.cafetariahetfrietje.nl

www.one-2eat.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie