‘Onder de Leden’

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

In de eerste klasse D heeft DTS Ede de eerste periodetitel behaald. Daarmee zijn de Edenaren verzekerd van nacompetitievoetbal.

Hoewel het kampioenschap het ultieme doel is, weet DTS, mocht dit mislukken waar het aan toe is. In een poule met de nummer 12 hoofdklasse C en tweede periode winnaar eerste klasse E wordt om promotie gestreden. In tegenstelling tot vorig seizoen is er nu sprake van een halve competitie. De winnaar speelt in het seizoen 2012/2013 in de hoofdklasse. Het speelschema is : tweede periodekampioen 1E - DTS Ede. Vervolgens komt de hoofdklasser in actie tegen de verliezer. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan wordt de thuisspelende vereniging aangemerkt als verliezer. DTS speelt op het eigen kunstgrasveld tegen de hoofdklasser. ,,Een niet onbelangrijk voordeeltje”, aldus Eric Speelziek.

Aziz Ballouk heeft de Fortissimo winst duur moeten bekopen. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de onfortuinlijke speler een scheurtje in de lever heeft opgelopen na een botsing met de Eldenia doelman. ,,Een fikse tegenvaller. Niet alleen voor ons maar vooral voor Aziz die in vorm was”, aldus trainer Marco Rou.

l Zet tientallen jaren voetbalervaring bij elkaar en geniet. In Kampen zaten de ex voetballers Ron Polman, Henny Speelziek en Ab Hogenhout achter ex trainer Ap Dominicus. De heren waren het al snel eens: DOSK was niks; het veld was slecht; de periode kon niet worden gemist. ,,Voorzetten is het moeilijkste onderdeel van het spel”, meende Hogenhout. ,,Maar wel trainbaar”, aldus Dominicus. Maar over een ding waren de heren het eens. ,,Die ijzeren noppen vroeger waren nog niet zo slecht. Moet je zien hoe vaak ze uitglijden. En dan hebben Nick en Simon hier nog niet eens opgetreden. Dit stadion is gelukkig niet overdekt, doelend op het multifunctionele superstadion in Arnhem, het Gelredome.”

l ,,Dit is je eerste prijs Guthie”, riep Eric Speelziek naar Mulala. Maar Gauthier Mulala was ad rem. ,,Wat dacht je van de Ede Cup. Het eerste DTS succesje van een seizoen. Of telt die niet meer?.” Zeker is dat de spelers de strijd om de Ede Cup wel serieus nemen.

l Bij ASV Dronten sprak men telkens over de Ederveense boomstammen. Daarmee bedoelde men een aantal lange Advendo spelers. Op de vraag hoe dat nu kwam, had bestuurslid Cor Leppers een gevat antwoord: In Ederveen zijn twee meelfabrieken. En die verkopen krachtvoer.

l Nico van Roekel was koppend betrokken bij de 1-0. Coach Jan Gaasbeek riep direct of hij gewisseld moest worden: ‘je zult nu wel hoofdpijn hebben’.

l Halverwege de eerste helft hing er een rookvlaag boven het Advendo veld. ‘Zijn ze hier aan het paling roken’, klonk het met een rasecht Amsterdams accent. Wat men niet kon snappen was dat een Edervener zijn afval aan het verbranden was. Dat zal in de hoofdstad inderdaad niet zo snel gebeuren.

l Advendo’s elftalleider Evert Thomassen was zaterdag bijzonder scherp. Niet alleen werd het scorebord goed bijgehouden. Ook werd een bal die over de zijlijn ging, ineens dood op de voet neergelegd. Dat leverde hem een dankbaar applaus op.

l Rob Hummelen zorgde voor een primeur. Als verslaggever van Ede FM werd hij door de arbiter bij het duel tussen Hulshorst en Otterlo achter de hekken gestuurd. Reden was dat hij een bal die nog in het veld was, terug trapte. Het verslag werd verder vanuit de bosjes gedaan. Otterlo overweegt nu om een commentaarhokje op het clubgebouw te bouwen.

l Het Lunterse DES ontving de damcollega’s van het Barneveldse BDSV. De messen waren geslepen. Maar de gezelligheid leek er niet onder te lijden. Om met DES preses Jaap Heij te spreken: ,,Wie wint is niet onbelangrijk. Maar de derde helft is altijd een succes.” Nu maar hopen dat de parlevinker vanmorgen tijdig zijn winkeltje in De Halderhof opende.

l De Barcelona voetballer Messi is wereldberoemd. Maar de andere ‘Messi’ niet. Bij elk dambericht op internet geeft hij commentaar. Altijd moet Jaap Heij het ontgelden. Of zou de DES preses zichzelf stiekem oppeppen?

l Maar Heij heeft wel humor ondanks het dramatische seizoen.,,Het is wintertijd. Lange avonden en korte dagen die misschien een positieve invloed op de spelers heeft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie