Doelpunten: Martijn Buitenhuis 1-0; Nick Doppenberg 1-1; Rick Degenaar 2-1, 3-1; Marco Heemskerk 3-2; Martijn Buitenhuis e.d. 3-3.

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

,,De neutrale toeschouwer was vandaag de grote winnaar. Ik denk dat wij met de 3-3 tegen Hierden tevreden moeten zijn’’, meende Peter van Eck. ,,Ik vind Hierden voetballend gezien een goede ploeg. En zeker voor de rust deden wij het ook goed.’’

De trainer zag zijn team na tien minuten op voorsprong komen. Na een overtreding op Gerwin Hoogendoorn, schoot Martijn Buitenhuis de toegekende strafschop raak. Kort daarna bracht Nick Doppenberg de teams op gelijke hoogte. ,,Ik vond het een hoog niveau van beide kanten, waarbij het op en neer ging’’, had Van Eck gezien.

Lunteren leek binnen het kwartier na de thee het duel te beslissen. Zowel bij een corner als vrije trap stond Rick Degenaar op de juiste plek: 3-1. ,,Daarna liepen wij teveel naar achteren’’, analyseerde Van Eck.

Via de doorgeschoven Marco Heemskerk werd het 3-2. En Martijn Buitenhuis maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Alleen nu in het eigen doel. ,,We kwamen er niet meer aan te pas. Ook werd er nog een doelpunt van Hierden afgekeurd. Dus koester ik het puntje’’, besloot Peter van Eck.