Themarondleidingen door jachthuis

2 november 2011 om 00:00 Regio

Vertrekken van het Jachthuis die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek - zoals de zogenaamde professorenkamer, de biljartkamer en de slaapkamers van de dienstmeisjes - worden exclusief opengesteld. Jachthuis Sint Hubertus was voor het echtpaar Kröller-Müller een buitenverblijf waar zij familie, vrienden en relaties konden verwelkomen. Het Jachthuis diende ook een zakelijk doel voor de firma Müller & Co. Belangrijke gasten van deze onderneming - waar Anton Kröller directeur van was - konden in Jachthuis Sint Hubertus in stijl en comfort worden ontvangen.

OTTERLO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe houdt vanaf deze maand dagelijks themarondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus. In deze rondleidingen staat het belang van het Jachthuis Sint Hubertus voor het echtpaar Kröller-Müller centraal.

De themarondleiding vindt plaats tot april volgend jaar en gaat door delen van het Jachthuis Sint Hubertus die normaal niet geopend zijn voor het publiek. De rondleiding wordt afgesloten met een kopje koffie of thee in de Theekoepel. De kosten om deel te nemen aan een rondleiding bedragen acht euro per persoon, exclusief entree Park. Per rondleiding kunnen er maximaal acht deelnemers mee. Reserveren voor deelname is noodzakelijk en kan online via www.hogeveluwe.nl. Op maandagen is het Jachthuis gesloten.

Naast de themarondleidingen is er de mogelijkheid om aan diverse andere activiteiten deel te nemen gedurende de wintermaanden. In het Jachthuis worden ook dagelijks reguliere rondleidingen georganiseerd. Maar bezoekers kunnen het Park ook met een GPS-tocht of een beschreven fiets- of wandelroute ontdekken. Tevens vindt iedere zondag de wandeling ‘Zwerven door het bos en over de vlakte’ plaats. Kijk voor meer informatie over de verschillende activiteiten in het Park op www.hogeveluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie