Restaurant Sole d’Italia breidt uit

9 november 2011 om 00:00 Ondernemend

In 1982 is het allemaal begonnen aan de Molenstraat. ,,Op 30 maart 2012 bestaan we 30 jaar en dat gaan we zeker vieren’’, aldus Jovanni Serelli, samen met een aantal familieleden eigenaar van de zaak.

EDE - Delicatessen gastronomie Sole d’Italia heeft een flinke uitbreiding ondergaan. Restaurant en pizzeria liggen nu naast het afhaalcentrum en men doet ook aan catering.

Jovanni kwam in 1987 naar Nederland om zich bij zijn broer in het restaurant te voegen. Binnen het restaurant kan een vijftiental gasten een plaats vinden voor een snelle lunch of af te halen. Bij gunstig weer kan men gebruik maken van het buitenterras.

Feestjes

De uitbreiding zal veelal worden gebruikt voor een feestje en is vanuit het restaurant - en afhaalgedeelte makkelijk bereikbaar. Men heeft ook het assortiment flink uitgebreid met diverse pasta’s en hapjes.

Volgens Jovanni is het mooie van zijn vak ,,dat je elke dag nog weer nieuwe ideeën opdoet. Wij bereiden alles op Italiaanse wijze met goede olijfolie. Alle producten moeten van goede kwaliteit zijn om een goed gerecht te kunnen maken. Wij gebruiken uitsluitend verse producten. die we dagelijks inkopen en hebben elke dag andere menu’s. Wij vertellen onze gasten wat men krijgt als het om de producten gaat. Wij hebben een uitgebreide keuze in pasta’s - en Italiaanse producten. In de vitrine kan men een keuze maken uit al deze pasta’s en Italiaanse producten. De Italiaanse keuken is onze specialiteit ,,en onze pizza’s worden als bijzonder ervaren’’, aldus Delio Sarelli, een van de familieleden en mede eigenaar van het restaurant.

Gebondenheid

,,Ik ben vanaf 1976 in Nederland en het bevalt mij hier uitstekend. Ons beroep kost veel tijd en gebondenheid. Als je dat niet op kunt brengen moet je voor een ander beroep kiezen. Wij zijn een dan in de week vrij maar dan ben je bezig met andere dingen die met de zaak hebben te maken.”

Afhaaltijd

Wij kunnen niet op tijd kijken. Je bent afhankelijk van anderen zeker als we gasten krijgen die een feestje hebben en iets lekkers willen hebben. Indien gewenst kan men van tevoren een bestelling plaatsen en een afhaaltijd opgeven, die wij dan lekker kunnen klaar maken’’.

Koning

Over de toekomst heeft men nog niet zozeer nagedacht. ,,Wij gaan af op de klanten, als die iets voorstellen gaan we er over nadenken. Er zijn wel eens klanten die een bepaald voorstel hebben, daar gaan wij op in om te bekijken of wij aan hun wens kunnen voldoen. De klant is Koning, wij de keuze, maar je bent wel afhankelijk van elkaar voor een goede verstandhouding’’, aldus de eigenaren.

Sole d’Italia

Delicatessen gastronomie

Molenstraat 110, Ede

Telefoon: 0318-619635.

Foto:

Het team van Sole d’Italia biedt sinds kort nog meer service.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie