Talent te zien in typetjes van leerlingen

9 november 2011 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Leerlingen van de derde klas Dienstverlening en Commercie van Het Streek locaties Amsterdamseweg en Bennekom lieten vorige week zien dat ze talent hebben voor acteren en theater.

De Learning Company On Stage van CSG Het Streek hield voorbereidende lessen in acteren en theater.

Er werd uitvoerig ingegaan op de basisprincipes van acteren en onderwerpen als: wat is theater eigenlijk, welke soorten zijn er, wat komt er allemaal bij kijken om een theatervoorstelling te geven (muziek, licht, geluid), en...er was natuurlijk ook een improvisatieopdracht. De leerlingen hebben allerlei ‘typetjes’ uitgebeeld en toen bleek ineens dat er heel veel talent op school is. Spontaan werden allerlei materialen gebruikt om een typetje neer te zetten, hielpen de leerlingen elkaar, maar bovenal was er veel lol en kameraadschap.

Actor Factor

De middag werd afgesloten met een voorstelling van theatergroep Roet: ‘In een wervelende finaleshow van het fictieve programma Actor Factor gaat de jury op zoek naar de beste acteur van Nederland. Wie van de 4 kandidaten wint de felbegeerde hoofdprijs: de hoofdrol in de nieuwste film van regisseur Steven Verhoeven. Heeft de Gooische Fleur genoeg in huis om de jury te verleiden? Valt het publiek meer voor de straatkwaliteiten van rapper Mike, geeft de ervaring van moeder Ans de doorslag of wordt het toch Glenn die al een soapster is? Wie zal er gaan winnen?!’

,,Het project was een groot succes, leerlingen hebben enthousiast meegedaan aan de voorbereidende lessen en hebben zichtbaar genoten van de voorstelling’’, aldus locatiemanager mevrouw Van Solinge.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie