Eigen praktijk Paula Lumenta

16 november 2011 om 00:00 Ondernemend

,,De Chinese geneeswijze onderscheidt zich van de westerse door het kijken naar de mens. Ik ben geen arts en als ik iets niet vertrouw geef ik ze het advies contact met de huisarts op te nemen. Voor mijzelf vind ik het belangrijk bij mijn eigen vakgebied te blijven en niet op de stoel van een ander te gaan zitten. In de praktijk blijkt men dit prettig te vinden. Ik werk ook vanuit mijn eigen praktijk maar ga, indien nodig, ook wel op huisbezoek voor een consult binnen de gemeente Ede. Mijn opleiding duurde drie jaar op HBO niveau in Amersfoort, daarna een opleiding westerse medische basis kennis, waarmee je een eigen praktijk kunt starten, en een één jarige opleiding voedingsleer.”

Je moet vertrouwen in elkaar hebben’ EDE - Therapeute Paula Lumenta heeft sinds 2005 een eigen shiatsu praktijk aan de Zonneoordlaan in Ede. Op de academie voor Chinese Geneeswijze, in Amersfoort, voltooide zij haar opleiding.

Massagevorm

,,Shiatsu is een massagevorm, waarbij acupressuurpunten worden ingezet om blokkades in het lichaam op te heffen en energie te laten stromen. Hierdoor wordt de balans tussen lichaam en geest hersteld. De traditionele Chinese geneeswijze vormt de basis van shiatsu therapie.”

,,De therapie is geschikt voor iedereen, ook voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. In principe is shiatsu bij veel klachten toepasbaar, ook bij ‘vage’ klachten. Tevens kan het bij een aantal chronische ziekten een verlichting van de klachten geven. Mijn manier van werken is dat ik na een intakegesprek begin met de shiatsu massage therapie. Indien nodig geef ik ze praktische en voedingsgerichte adviezen mee naar huis. Indien nodig, en na toestemming van de cliënt, neem ik contact op met de huisarts voor overleg of doorverwijzing.”

Rechte pad

Volgens Paula is het mooie van haar beroep ,,het werken met tal van verschillende mensen, wel met een eigen verantwoordelijkheid. Als men adviezen niet goed uitvoert, probeer ik ze weer op rechte pad te zetten’’.

De meest gehoorde klachten ,, nek, rug - en schouderklachten. Daarnaast zijn er personen die niet ‘lekker’ in hun vel zitten als gevolg van stress door een teveel aan allerlei verplichtingen in de huidige maatschappij.”

Logboek

,,Ik geef ze dan het advies eens te kijken of een begeleiding vruchten kan afwerpen. Zelf doe ik daar veel in door middel van het bijhouden van een logboek om bewuster te worden van een leefwijze. Bijna iedereen leeft niet zoals het behoort, via gesprekken probeer ik daar achter te komen. Van de informatie die ik krijg stel ik een diagnose voor een behandelplan. Ik probeer samen met de cliënt het proces aan te gaan naar een goede afloop”

,,Ik kan het niet alleen, je moet vertrouwen in elkaar hebben’’ aldus de therapeute in Shiatsu.

Paula Lumenta

Zonneoordlaan 9

Ede

Telefoon: 0318-846773

Foto:

Paula Lumenta: ,,Ik probeer samen met de cliënt het proces aan te gaan naar een goede afloop.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie