DTS Ede omzeilt lastige klip

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunt: Mo Ajiach 0-1.

EDE - DTS Ede heeft in een slijtageslag op sportpark De Burcht het Nijkerkse NSC met 0-1 verslagen. ,,Traditioneel geen beste wedstrijd. De doelstelling was deze keer drie punten. Het mooie voetbal kwam op de tweede plaats”, aldus aanvoerder Remco Speelziek.

door Eip Janssen

Speelziek moest met zijn ploeg vol aan de bak. ,,NSC staat nu op drie punten. FC Zutphen en SDVB zijn onze naaste concurrenten. DTS blijft koploper. Met deze selectie zit het wel goed”, vervolgde Speelziek. Die met verbazing het optreden van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart aanschouwde. ,,Hij zei na afloop een harde wedstrijd te hebben verwacht. En wilde gelijk een stempel op de wedstrijd drukken. Ik vond de scheidsrechter in het tweede bedrijf wat beter. Hoewel de rode kaarten (twee keer geel) voor Niels van den Top (DTS) en Mustafa Aydin (NSC) onnodig waren. Maar wel het gevolg van de warrig gefloten eerste helft”, pufte Speelziek uit. In de eerste helft was er voetbal technisch weinig reden tot juichen. Het spelpeil bleef bedenkelijk. Wel veel emotie en hartstocht bij beide ploegen. De spanning vergoedde veel. Opmerkelijk was de snelle rode kaart voor assistent-trainer Jos Dekker. Tegen een door de assistent-grensrechter van NSC geconstateerde buitenspel positie van Adhem Kabet werd fel gereageerd op de DTS bank.

Dekker kon vertrekken. ,,Je zag even de emoties. Ook bij de staf was de spanning voelbaar. Dan moet je het als scheidsrechter naar de geest en niet alleen naar de letter oplossen”, meende Remco Speelziek. Die even later zag dat ook NSC niet gelukkig was met de leiding. Abdelmounim Cherkaoui werd de doortocht belet. Hij kreeg wel een vrije trap. Een schrale troost. Verder gebeurde er voor rust weinig. Of het moest een mooie actie van Dave Magee zijn ter hoogte van de doellijn van NSC.In de tweede helft bleek Johan Pater te geblesseerd om door te gaan. ,,Dan blijkt onze bank erg sterk te zijn. Met Raoul Berends haal je een topspits binnen de lijnen. Ook de ingevallen Govert van de Visch en Ali Alkan zijn zeker geen verzwakkingen. Dat is de winst in vergelijking met afgelopen seizoen”, vervolgde Remco Speelziek. In de 58e minuut de bevrijdende 0-1 voor DTS. Een doelpunt om in te lijsten. ,,Ik zag Adhem Kabet een goede pass verzenden. Mo Ajiach nam de bal op links aan en kapte naar binnen. Met een dreun belandde de bal in de touwen. Die doelman was echt kansloos. Of het een kans was? Eigenlijk niet, maar Mo creëerde die zelf.” DTS moest wel wat terug. Slechts Riaouan Tabaouni, die net twintig seconden in het veld stond, wist voor open doel over te schieten. ,,Hij wilde de bal te goed raken. Ik was wel opgelucht”, besloot de tevreden aanvoerder.