Doelpunten: Linda Helbling 1-0, 2-0; Renate Vonk 3-0; Tessa van Kammen 3-1.

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

DTS Ede had in de wedstrijd tegen Oerterp zaterdag maar 19 minuten nodig. Binnen die tijd stond het namelijk al 3-0 voor de thuisploeg door twee goals van Linda Helbling en één van Renate Vonk.

De wedstrijd was toen al gespeeld en beide ploegen wisten er weinig leuks meer van te maken.

De ploeg uit Friesland kwam in 10 minuten na de rust terug tot 3-1 via Tessa van Kammen, maar DTS had de wedstrijd onder controle, ondanks het feit dat het publiek een saai wedstrijdvervolg kreeg voorgeschoteld.

Qua strijdlust was Oerterp de bovenliggende partij. De blauwwitten hadden daarentegen de beste kansen, maar lieten deze onbenut.

De koploper in de hoofdklasse heeft de drie punten weer in de pocket en kreeg na afloop van de wedstrijd het goede nieuws te horen dat concurrent ‘t Zand punten heeft verspild met een gelijkspel tegen de nummer 6, HZVV.

DTS staat nu vier punten los aan kop.

De ploeg van coach Bert Beerdsen reist zaterdag naar Hoogeveen, waar HZVV de tegenstander is.