Doelpunten: Patrick van den Brink 0-1; Karim Lahri 1-1.

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

,,De spelers zaten nog in de kleedkamer. Fortissimo trainer Marco Rou stond naast de dug-out. ,,Slappe hap die eerste helft. Een onherkenbaar Fortissimo”, foeterde hij. De ploeg dacht over de zonden na. Beide teams kregen kansen. En wellicht had de thuisclub een strafschop verdiend. Chris Hiemstra kopte in en de bal werd al dan niet opzettelijk met de hand gekeerd. HAVO ging met een 0-1 voorsprong rusten. Het was Patrick van den Brink die foutief uitverdedigen afstrafte: 0-1.

Na rust een fel aanvallende thuisclub. Een schot van Jaap Wijnman ging naast. Maar in de 56e minuut kreeg Fortissimo wel een strafschop. Karim Lahri werd onderuit gehaald. En toonde zich trefzeker:1-1. ,,Ik wachtte tot dat de keeper bewoog. Hij was nogal statisch. Daarom leek de schuiver nonchalant maar was gewoon heel bewust”, verklaarde de schutter. Na de 1-1 zochten beide ploegen de aanval. Kevin Bijsterveld net naast, een kopbal van Mike de Wit over, waren mogelijkheden. Maar ook HAVO was niet ongevaarlijk. Thijs Barten schoot snoeihard naast.

Fortissimo haalde opgelucht adem. ,,Ik denk een terecht gelijkspel”, besloot Karim Lahri.