Van Gent Finaleweken: FC Jeugd tevreden met gelijkspel

25 maart 2018 om 16:50 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd behaalde bij VVZA (Amersfoort) een verdiend 1-1 gelijkspel.

,,Ik denk gezien de omstandigheden, maar ook het spelbeeld een terechte uitslag. Deze middag waren Gökhan Yilmaz (werk), Mustafa Tirgil en Achraf Benahmed (geschorst) afwezig. Dat is toch een belangrijke as in mijn team. Maar het team heeft het goed opgepakt en voor elke meter gestreden", liet FC Jeugdtrainer André Hagen archieffoto weten.

De Edenaren bezig aan een goede reeks van inmiddels tien duels ongeslagen zijnde, speelden goed. ,,Dat werd binnen het kwartier beloond met de 0-1. Sergen Tomruk schoot voorlangs en Kamal Hamdaoui scoorde", had de trainer gezien.

VVZA liet FC Jeugd komen en maakte veel fouten. ,,Daarin gingen wij mee. Ik vond dat wij de thuisclub te veel lieten combineren. De 1-1 was wat ongelukkig. Een mislukt schot kon door Florian Beltman worden binnen getikt:1-1."

VVZA kreeg goede kansen. Twee keer stond doelman Özkan Yilmaz op de goede plek en daarna redde de paal nog een keer een Edese achterstand.

,,In de tweede helft namen wij na een minuut of tien het initiatief. Ilker Öztürk kwam twee keer alleen voor doelman Ricco Henzen (ex WAVV). Maar hij wist niet te scoren. Daarna waren wij wel iets sterker zonder tot reële kansen te komen", besloot Hagen.

FC Jeugd, dat zondag Nederhorst ontvangt, bezet in de derde klasse de zesde plaats. Het verschil met de nummer drie Saestum is slechts drie punten.

Ook in de derde periode staat FC Jeugd er goed voor. Maar koploper is Nederhorst, zodat zondag dubbele winst (ranglijst en periode) kan worden behaald.