Afbeelding
Eip Janssen

Kunstenares Leida Lok presenteert boek

28 maart 2018 om 06:30 lokaal

EDE De Edese kunstenares Leida Lok (78) presenteert dinsdagavond 3 april haar boek 'Voor altijd vrienden' bij het Paard van Troje.

,,Ik ben trots mijn boek te kunnen presenteren. Daar zullen ook de schilderijen van elke pagina te bewonderen zijn", aldus Leida Lok.

Eip Janssen

Zij is als beeldend kunstenares bekend van haar schilderijen. ,,Ik heb individuele exposities met schilderijen en wisselende thema's en technieken. Zelfs drie keer in Huis Kernhem", zegt de Edese bescheiden.

Zij laat nu een andere kant van haar kunstenaarschap zien.

,,In mijn atelier geniet ik met muziek van de natuur om mij heen. Daar ontstond vier jaar geleden de inspiratie dit boek te maken met als centrale figuur mijn 25-jaar oude knuffelbeer. Maar knuffelbeer (Bram) alleen op een paneel leek me saai. Daar denk je over na en dan ontstaat de oplossing vanzelf. De beweeglijke muis (Miep) werd zijn vriend. De panelen werden gevuld met activiteiten die zij samen ondernamen."

'Voor altijd vrienden' bij Paard van Troje'

GESPREK Tijdens de vele uren die ik schilderde kwam voorzichtig de gedachte aan een boek voorbij.

,,Ik ging met mezelf in gesprek. Maar ook met Bram en Miep. Wat vonden zij ervan? Het leek ze een goed idee maar zonder tekst. Waarom? Men kan nu zelf invullen waar het paneel overgaat. Ik zie het zo voor me. Ouders of anderen nemen het boek met een kind door. Bram en Miep op vakantie laten gaan. Een gesprek laten voeren en met de fantasie op de loop gaan. Wie ben ik om dat allemaal in te vullen", meent de kunstenares.

'Voor altijd vrienden' telt achtentwintig inspirerende pagina's.

,,Ik hoop dat het een inspiratiebron is om in gesprek te gaan. Want met een verhaal vertellen maak je contact. Dan ben ik tevreden", besluit Lok.

De presentatie is op dinsdag 3 april bij boekhandel Paard van Troje, aan de de Grotestraat 87 in Ede. De avond begint om 20.00 uur. Het is mogelijk het boek (14.95 euro), al dan niet gesigneerd door Leida Lok, aan te schaffen.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie