Otterlo heeft het lek boven

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Harrold Niemeijer 1-0; Laurens Foekens 2-0; Wijnand van Eek 2-1.

OTTERLO - Otterlo lijkt het lek boven te hebben. Na het zwaar tegenvallende resultaat in de eerste acht wedstrijden, werd de tweede ontmoeting op rij gewonnen. De 2-1 tegen Oene was maar een magere afspiegeling van het aantal kansen.

De omschakeling van het 4-3-3 systeem naar 4-4-2 lijkt de oplossing voor het lek. ,,Dit systeem geeft een aantal spelers meer duidelijkheid’’, stelt Harrold Niemeijer. De aanvaller fungeerde tegen Oene op de nummer ‘10’ positie. ,,Het maakt mij niet zoveel uit of ik in de voorhoede of op middenveld speel. Maar in deze positie kun je wel lekker een balletje weg leggen. En met snelle spitsen als Laurens Foekens en Ivo Bakker liggen daar wel mogelijkheden.’’

De 23-jarige Niemeijer was in de eerste drie kartier bij zo goed als alle gevaarlijke situaties betrokken. Nadat Wijnand van Eek de eerste kansen voor de gasten had gemist, was het ‘Harry’ zelf die de score opende. Na een rush van Rik Verschuur, en het terugleggen van Foekens, scoorde de Arnhemmer. ,,De bal was niet best ingeschoten. Het was een gelukje dat de bal van richting veranderd werd.’’

Otterlo toonde de noodzakelijke strijd. Met de beschikbare aanvallers, en de zich sterk ontwikkelende Robin Koning, kan het dan het verschil maken in deze klasse. Omdat Foekens, Niemeijer (2x) en Gijsbert Bunt de kansen niet benutten, duurde het tot kort voor de rust dat de 2-0 viel. ,,Het was denk ik een hele mooie dieptepass van mij. Dan weet je met ‘Lau’ dat er een doelpunt uit kan voortkomen.’’ Uit het niets, was wel heel fraai, maakte Van Eek ook nog voor de thee de aansluitingstreffer.

De tweede helft was het veldspel minder van Otterlo kant. Het gat tussen de voorhoede en achterhoede was te groot. Hoewel Oene wel dreigend was met dode spelmomenten, was het nooit gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg Otterlo zeeën van ruimte. Tot wanhoop van de Otterlo kant werd diverse keren verzuimd de trekker definitief over te halen.

Alleen al Ivo Bakker, die steeds beter in zijn ritme komt, had tot vier toe een gevaarlijke actie. Maar de ‘finishing touch’ ontbrak telkens. Robin Koning zag zijn uithaal op de lat belanden, en ook Foekens kreeg nog twee opgelegde kansen. ,,Positief is dat we ze wel creëerden’’, meende Niemeijer.

Ondertussen werd het steeds onvriendelijker, in en buiten het veld. Oene reclameerde om een rode kaart toen Jurriën de Witte met zijn been in de buurt van het hoofd van doelman Wim Riphagen kwam. Die, met al een gele kaart op zak, reageerde daarop. Arbiter Olde Klieverink deed het af met alleen geel voor De Witte. Even later werd wel rood getrokken voor invaller Arnold Nooteboom, na een charge op Rik Verschuur.

,,Wij hoeven van niemand in deze klasse te verliezen’’, stelde de naar een sigaret hunkerende Niemeijer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie