Doelpunten: Linda Helbling 0-1, 0-2; Simone Zwiep 1-2; Eveline Zech 1-3; Jorie Schepers 1-4; Serena Suitela 1-5.

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

Waar HZVV vorige week nog een punt wist te behalen tegen de nummer 2 van de hoofdklasse, ‘t Zand, werd het afgelopen zaterdag overklast door de DTS vrouwen die met een 1-5 zege terug naar Ede reden. En die score had, gelet op het aantal kansen voor de koploper, hoger moeten zijn.

Linda Helbling gaf in de openingsfase het goede voorbeeld. In de eerste de beste minuut schoot zij de 0-1 binnen en vier minuten later verdubbelde zij de score. HZVV kwam , dankzij een toegekende penalty welke werd benut door Simone Zwiep, terug tot 1-2. Maar na rust wat het gedaan met de Hoogeveense ploeg. Binnen vijf minuten na de aftrap schoot Eveline Zech de 1-3 binnen en een paar minuten later was Jorie Schepers goed voor de 1-4. De ingevallen Serena Suitela deelde in de 84e minuut de genadeklap uit toen zij in de rebound de 1-5 over de doellijn schoot.

Komend weekend wordt de laatste wedstrijd van de eerste ronde om de KNVB beker gespeeld. ATC’65 komt zaterdag naar Ede (15.00 uur). Na dit bekeravontuur wordt 3 december de competitie hervat met de wedstrijd DTS - Wartburgia.