Doelpunten: Robert van der Wal 1-0; Michiel Jansen 1-1; Jan Jager 2-1.

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

,,Onnodig verlies. We waren het laatste uur de beste ploeg’’, oordeelde Jan Fluit. ,,Maar het overwicht wisten we te weinig in kansen uit te drukken. En dan krijg je een enorme kans in de laatste minuut, fluit de scheidsrechter (Funcke) voor het einde. Ik had het gevoel dat hij het moedwillig deed. Ik vroeg hem of dat normaal was. Als antwoord kreeg ik de rode kaart.’’ Of Harold Vliem de 2-2 zou hebben gescoord, zal altijd een vraag blijven. Zeker was wel dat de thuisploeg na een half uur op 1-0 kwam uit een strafschop. Daarvoor was het toch al gehandicapte SDS doelman Wilco van de Kamp vanwege een knieblessure kwijtgeraakt. De halffitte Gerbert van Veldhuizen nam de positie over. Op slag van rust kreeg SDS haar eerste kansen. Michiel Jansen en Jos van Harten zagen geen kans te scoren. Dat lukte kort daarna wel. Jansen was na een schot van Lennart Ploeg attent bij de rebound. Welgeteld een dikke minuut konden de Wekerommers genieten van de 1-1. Ook via een rebound scoorde Jan Jager. SDS nam steeds meer risico, maar het stokte vaak bij de zestien meter. ,,Jammer, een gelijkspel was zeker verdiend geweest.’’