Harskamp slaat in slotfase hard toe

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Frits van Asselt 0-1; Stefan Marsman 0-2; Escher van Norel 1-2; Arnand van Norel 2-2; Philip Cozijnsen 3-2.

HARSKAMP - De Harskampse 3-2 winst op De Kieviten, hekkensluiter in de vierde klasse B, kwam erg moeizaam tot stand. ,,Eigenlijk ben ik meer opgelucht dan blij. Wat een zwakke wedstrijd. Of wij De Kieviten hebben onderschat? Nee, de trainer had ons daarvoor gewaarschuwd. Maar kennelijk sluipt het er onbewust toch in”, stak uitblinker Lars van Wikselaar zijn mening niet onder stoelen of banken.

door Eip Janssen

Gert van de Beek, trainer De Kieviten had een vooruitziende blik. Bij de aftrap van het tweede bedrijf grapte hij dat de scheidsrechter best mocht blazen voor het einde.,,Zijn ploeg stond met 0-2 voor. En dat bij een in vorm zijnde Harskamp. Ik zag dat een aantal spelers niet geheel fit was. Dat wij de winst hier achter laten doet zeer. Maar het elftal heeft gestreden voor wat het waard was.”

Harskamp begon goed aan de wedstrijd. Zo kreeg Karel Pater twee kansen.,,Die werden goed aangenomen. Net naast en over. Met iets meer geluk zeilt zo’n bal er in”, vervolgde de twintigjarige Van Wikselaar. Maar de jeugdige middenvelder zag zijn ploeg weg zakken. Achterin werd voor Sinterklaas gespeeld. En De Kieviten pakte de cadeaus graag uit. Vooral Leroy Broedelet en Stefan Marsman waren plaaggeesten. De eerste zag Frits van Asselt snoeihard raak koppen:0-1. Marsman benutte een strafschop.De Harskamp verdediging vloerde Broedelet. Doelman Vermeer was kansloos: 0-2. ,,De wil was er wel maar Harskamp liep tegen zichzelf te voetballen”, meende Lars van Wikselaar. Zijn ploeg ontsnapte aan de 0-3. Het was Danny Wattinama die het buitenkansje liet liggen. ,,Een opluchting. Hoewel Andy Waaijenberg uit de counter ook de 1-2 had kunnen maken”, volgens Van Wikselaar.,,Ik had mijn ploeg gewaarschuwd dat Harskamp zou gaan stormen. Toch bleven we simpel overeind. Maar wij verzuimden de 0-3 te maken”, meende Van de Beek. Harskamp bracht Arnand van Norel in de ploeg. Aanjager Lars van Wikselaar was de regisseur.

,,Je moet wat. We wisten dat Harskamp conditioneel beter was. En dan heb je ook wat geluk nodig”, mijmerde hij verder. Dat geluk was na ruim een uur spelen aan zijn zijde. Na een inschattingsfout van keeper Rinse Verweij scoorde Escher van Norel de 1-2. Hoewel het Harskampse spel chaotisch oogde, bezweek De Kieviten onder de druk. In twee minuten tijd werd het van 1-2 zomaar 3-2.,,De 2-2 uit een strafschop leek mij zwaar. Ik had niet de idee dat Frits van Asselt met de bal naar de hand ging”, baalde Van Beek.” Arnand van Norel had er geen boodschap aan en benutte de strafschop onberispelijk. Een minuut later strafte Philip Cozijnsen een blunder in de Voorthuizense verdediging af: 3-2. ,,Ontsnapt. Harskamp blijft meedoen. Zowel in de tweede periode als op de ranglijst”, wist Van Wikselaar. Van Beek snelde naar zijn jongens toe.,,De Kieviten is op weg naar de eerste overwinning”, aldus de trainer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie