Assortiment MediaMarkt nu nog ruimer

23 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Media Markt is al weer ruim zes jaar gevestigd in Ede. ,,In 2005 was de winkel ingedeeld volgens de markt van die tijd. De computer- en televisiemarkt heeft zich sindsdien ontwikkeld met spectaculaire producten, zoals flinterdunne 3D LED-televisies van meer dan anderhalve meter doorsnee met allerlei nieuwe mogelijkheden. Ook is deze afdeling volgens geheel nieuw concept ingericht. Klanten worden per TV in één oogopslag geïnformeerd over alle belangrijke productspecificaties. Zoals de beeldkwaliteit, is het LED, LCD of plasma, welke aansluitingen zijn mogelijk enzovoort.

EDE - Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de verbouwing van Media Markt Ede. De opknapbeurt was volgens vestigingsdirecteur Maarten Leuverink nodig, omdat er steeds meer nieuwe producten bij komen. ,,Je moet de winkel aanpassen aan hoe de markt zich ontwikkelt of gaat ontwikkelen.” Met veel prijsknallers opent de verbouwde Media Markt Ede maandag 28 november 2011 om 08.00 uur haar poorten.

De computerafdeling bij Media Markt Ede is bijna verdubbeld. ,,Productgroepen zoals o.a. tablet pc’s en e-readers zijn de laatste tijd toegevoegd aan het assortiment. Meer dan 30 tablet PC’s van alle bekende fabrikanten staan naast elkaar met alle bijbehorende accessoires. Door deze toekomstige ontwikkelingen hebben we meer ruimte nodig in de winkel. De aansluiting van computer en mobiele telefonie komen steeds dichter bij elkaar te liggen door het mobiele Internet. Daarom zijn deze afdelingen tegen elkaar geplaatst.” Ook heeft Media Markt Ede de witgoedafdeling uitgebreid. ,,De verkoop van wasmachines en koelkasten ontwikkelt zich prima. Media Markt hecht bijzonder veel waarde aan de presentatie van energiezuinige producten. Hiervoor is een deel van de magazijnruimte opgeofferd.” In de winkel, die van 2.900 naar 3.100 vierkante meter winkeloppervlakte is vergroot, zijn ook op andere afdelingen veranderingen zichtbaar. ,,In de winkelpresentatie willen we onze klanten zoveel mogelijk kennis laten maken met de laatste noviteiten en de klanten de techniek in de ware zin van het woord kunnen laten beleven."

Dat laat Media Markt Ede zien op demonstratieopstellingen in de winkel. ,,Bijvoorbeeld 3D presentaties op het gebied van tv, foto en film. Maar ook bijvoorbeeld de wereld van smartphones met de ‘apps’ en een 3D verrekijker met een Full HD camera. En niet te vergeten een 3D personal viewer waardoor je via een bril het beeld van een aantal meter als bioscoop ziet met een volledige geluidsinstallatie er in. We willen de klant zelf de producten laten ervaren. We pakken zoveel mogelijk artikelen uit, waardoor de klant het kan aanraken of bedienen.”

Om de klant nog beter te kunnen bedienen, is Media Markt Ede op werkdagen langer open. ,,De klant ervaart het winkelen ‘s avonds als zeer prettig. Op werkdagen verruimen wij onze openingstijd daarom naar 22.00 uur. Dus zijn we een uur langer open. Ook denken we er over na om de openingstijd op zaterdag van 18.00 uur te verschuiven naar 20.00 uur.”

Als het aan Maarten Leuverink ligt, kan er ook op zondag worden gewinkeld in Media Markt Ede. Hij beseft dat hij daarvoor op dit moment nog de medewerking nodig heeft van de gemeente Ede. Na de verbouwing wordt het helemaal een genot om te winkelen in de vernieuwde Media Markt Ede.

Foto:

Maarten Leuverink: ,,,,De klant ervaart het winkelen ‘s avonds als zeer prettig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie