Van Gent Finaleweken: Hockeymannen winnen weer

25 maart 2018 om 20:09 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Ede heeft in de eerste klasse het bezoekende onderaan staande Fletiomare met 4-1 verslagen.

Na twee nederlagen pakten de Edese hockeyers de winstdraad weer op van voor de winterstop.

Ede neemt in de eerste klasse de derde plaats in met tweeëndertig punten. Een meer dan het op de vierde plaats staande Houten. Belangrijk omdat de eerste drie ploegen profiteren van de dit jaar ingestelde versterkte promotie naar de overgangsklasse.

,,De wedstrijd tegen Fletiomare begon vrij stug. Het was een moeilijk begin, maar toch begonnen wij met dwingend hockey", opende Ede speler Kaj van der Molen.

Ede nam vlak voor rust een 1-0 voorsprong. Stijn Draaijer scoorde met een solide flats door de benen van de keeper.

,,Dat was ook de ruststand. Na de rust begonnen wij controlerend aan de tweede helft. De 2-0 viel niet veel later door een uitstekende tip van Maarten Knijff", glunderde Van der Molen.

Stijn Draaijer bepaalde uit twee strafcorners op identieke wijze in de rechterbovenhoek. De 1-4 viel na de 3-0", eindigde Kaj van der Molen.

Zaterdag zou Ede de inhaalwedstrijd spelen tegen het Groningse GCHC.

Deze is inmiddels verschoven naar donderdagavond 5 april om 20.30 in Groningen.

Reden is de mogelijke selectie van Luke Dommershuijzen 15 archieffoto midden voor het Nederlands Jongens B, hockeyers tot 16 jaar, dat een zeslandentoernooi in Nottingham (Engeland).