Johan Rijopleiding op eigen benen

30 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Voorheen was hij werkzaam in het beroeps goederenvervoer. Dertig jaar verplaatste hij zich met een vrachtwagen met aanhanger door heel Nederland. De laatste jaren groeide de behoefte om ooit eens iets voor zichzelf te gaan beginnen.

‘Met mijn ervaring kan ik ze het nodige leren’ EDE - Johan van Beek staat sinds deze maand als zelfstandig ondernemer op eigen benen met een autorijschool onder de naam Johan Rijopleiding.

,,Tien jaar geleden had ik het idee al om ooit eens met een rijschool te beginnen en daar is het nu van gekomen. Langs bekende kanalen liet ik weten voor mezelf te gaan beginnen en via die weg kwamen de eerste cursisten zich aanmelden. Tot nu toe bevalt het mij uitstekend en heb al de nodige leerlingen. Met mijn praktijkervaring kan ik ze wel het nodige leren.”

2 to drive

Volgens Johan van Beek is het mooie van zijn vak ,,dat je anderen dingen kunt leren om ze met een goed gevoel zelfstandig de weg op te sturen. Dat is ook de bedoeling van een rijopleiding. Vanaf 1 november mag men met 16.5 jaar beginnen met een 2 to drive opleiding. Met 17 jaar mag men examen doen en onder begeleiding van een van de vijf gekozen auto’s rijden.”

Veiligheid

,,Vanaf 18 jaar mag men zelfstandig auto rijden. Op dit moment heb ik een leerling van 17 jaar en binnenkort komen er nog meer voor een rijopleiding. Voor de verkeersveiligheid is dit zeker veiliger. Scooterrijders zijn veel gevaarlijker, die zitten overal tussen. In een auto moet je meer zien - en je moet meer rekening houden met mede weggebruikers.”

Van Beek zegt dat de eisen voor zowel theorie als rijvaardigheid ,,steeds meer aangescherpt zijn. Men moet men sinds september om kunnen gaan met navigatie. Rijschoolhouders zijn per die datum verplicht navigatie in de lesauto te hebben. Persoonlijk vind ik dat een goed systeem voor het zelfstandig rijden van een cursist”.

Wat betreft de toekomst ,,is Johan van mening dat navigatie niet meer is weg te denken, dat zal in elke auto standaard worden ingebouwd”.

,,Wij bieden iedereen de mogelijkheid voor een gratis proefles van één uur om kennis te kunnen maken met Johan Rijopleiding. Elke cursist die iemand aanbrengt voor een rijopleiding krijgt als beloning één uur gratis rijles.”

Vrijheid

De rijopleiding die wij geven vinden plaats van maandag tot en met zaterdag, zowel overdag als in de avonduren in de totale gemeente Ede. De cursisten hebben de vrijheid te kiezen waar zij examen willen doen, dat kan in Arnhem, Leusden/Amersfoort of Utrecht. Kijkend naar de toekomst hoop ik een gezonde onderneming op te bouwen - en veel cursisten met een goed gevoel naar huis te sturen”, besluit de kersverse ondernemer.

Johan Rijopleiding

Rembrandtlaan 21

Ede

Tel: 06-29479787

: info@johanrijopleiding.nl

www.johanrijopleiding.nl,,Leerlingen moeten sinds september om kunnen gaan met de navigatie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie