VI Computer heeft nieuwe eigenaar

30 november 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Ik was wel op zoek naar iets om op eigen benen te gaan staan. In mijn vrije tijd was ik veel met computers bezig en vandaar de keuze. Op een gegeven moment kwam ik in gesprek met de vorige eigenaar Marcel Bruins. In dat gesprek polste ik hem of er geen interesse was de zaak over te doen. Dat had hij, en vervolgens zijn we een half jaar bezig geweest om de zaak rond te maken.”

‘Explosieve groei in tablets’ EDE - Ronald Piekart is per 1 oktober de nieuwe eigenaar van VI Computer aan de Grotestraat in Ede. Voorheen was hij twintig jaar werkzaam in de fotografie.

Met de inventaris werd ook een tweetal medewerkers overgenomen. Zij verzorgen de reparaties en eventuele winkel activiteiten. Volgens Ronald is het mooie van zijn beroep ,,de zelfstandigheid en klanten van een goed advies te voorzien als een computer het laat afweten. Dan heeft men namelijk een probleem, veel personen zijn afhankelijk geworden van een computer. Het mooie is dan dat je ze kunt helpen uit de problemen te komen.”

Volgens Piekart zit er een groot verschil in computers. ,,Als we een computer bouwen bestaat deze uit een achttal onderdelen waaruit hij wordt opgebouwd. Belangrijkste daarin zijn de computerborden en processors. Die geven namelijk aan wat een computer kan betreffende prestaties - en hoe snel de computer kan werken. Betreft het een computer voor een zakelijke klant dan kunnen wij ook deze op maat maken en binnen een netwerk plaatsen. Voor ons is het belangrijk dat we een eigen technische dienst hebben en daardoor iets kunnen betekenen voor een klant. Het is namelijk niet alleen de aanschaf van een computer. Als men met een computer thuis komt is er meteen werk aan de winkel. Hoe moet bijvoorbeeld de printer worden aangesloten, op verzoek leveren - en installeren wij ook aan huis in de regio Ede.”

Tablets

Op dit moment leveren we desktops, notebooks - en tablets, de laatste is een snel groeiende markt welke veel personen erbij hebben. We kunnen zelfs stellen dat er een explosieve groei is in tablets. Na de overname is er flink uitgebreid in het assortiment, met onder meer notebooks - en tablets”.

,,Kijkend naar de toekomst zijn we van plan om in januari 2012 te gaan verbouwen. Er komt een andere indeling in de winkel en de pui wordt aangepast. De reparatie afdeling is al ruimer van opzet en blijft bestaan zoals deze nu is. Als we de verbouwing achter de rug hebben volgt een heropeningsctie met diverse aanbiedingen. De opzet van de heropeningactie wordt nog uitgewerkt, maar zal zeker interessant worden. De leveranciers willen ook mee werken aan de acties. Mocht het nodig zijn dan zullen we in de toekomst ook het aantal medewerkers uitbreiden met een voorliefde voor computers”, besluit de kersverse zelfstandige ondernemer enthousiast.

VI computer

Grotestraat 99

Ede

Telefoon: 0318-615859

: www.vicomputer.nl

E; ede@vicomputer.nl

Foto:

Ronald Piekart: ,,Er zitten grote verschillen tussen computers.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie