U14 kijkt tevreden terug op wedstrijd Sybren Rensenbrink

Het voelt toch een beetje als winst voor BCE’78 U14!

25 maart 2018 om 21:47 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 24 maart brachten we een bezoek aan de Hanze stars in Zutphen. In de bespreking voorafgaande aan het warmlopen zei ik tegen de spelers dat we vandaag verder zouden gaan waar we gebleven waren.

Ondanks dat we een beetje te laat waren konden we een goede warming-up lopen. De jongens en meiden hadden er veel zin in en met veel energie starten we de wedstrijd. In de aanval was ik positief verbaasd over hoe goed er rond gespeeld werd en hoe iedereen de bal kreeg. Soms duurde een aanval wel bijna een minuut. Helaas konden we niet de gaten vinden om met een lay-up naar het basket te gaan en liepen ze telkens vast tegen de fysiek sterkere spelers van Hanze stars. Ondanks dat de tegenstander duidelijk meer scorend vermogen had dan wij bleef de score beperkt.

Dit kwam naar mijn idee doordat vooral vanaf de tweede kwart ik de spelers duidelijk aangegeven had dat ze goed naar hun man en de bal moesten  kijken. Tijdens de training hebben we hier veel op geoefend en door deze constant aan te wijzen en in een goede verdedigende houding ook actief je handen te gebruiken konden we met regelmaat nog eens een bal onderscheppen. Hierdoor zag je ook dat de spelers elkaar eerder hielpen wanneer iemand per ongeluk zijn man kwijt was.  De eerste helft sloten we uiteindelijk met 24-6 af.

In de rust ben ik met het team naar de kleedkamer gegaan om daar alleen te vragen wat ze van de wedstrijd vonden. Ze zeiden dat ze het redelijk goed vonden gaan, maar als ik dan vroeg wat ze goed vonden konden ze niets benoemen. Ik zei dat ik ze echt als een team vond spelen en dat ik in de verdediging een goede ontwikkeling zag. Ik zei dat het mooi zou zijn als meer spelers zoals de guard in dit geval af en toe eens één tegen één proberen te gaan en meer gebruik zouden maken van een “fake move”. Daarnaast zei ik dat wanneer ze de bal krijgen ze extra goed op de snijdende man moesten letten om eventueel een “give and go” te spelen. Dit hebben we dan ook nog even kort geoefend om warm te blijven waarna de wedstrijd weer van start ging.

Helaas hebben we de tweede helft niet veel meer kunnen scoren dan de eerste helft. Wel hebben we erg stabiel gespeeld. Zowel in de verdediging heb ik deze wedstrijd veel vooruitgang gezien. Met name door de spelers te wijzen op het “klokken” (zien van man en bal) zag je dat de spelers elkaar allemaal constant hielpen. En ondanks de score is er geweldig samen gespeeld. Jammer genoeg is het scorend vermogen binnen het team nog erg laag en zeker iets waar we dan ook nog erg op moeten focussen de komende tijd.