Doelpunten: Eveline Zech 1-0; Linda Helbling 2-0; Laura Kelderman 2-1; Eveline Zech 3-1; Kirsten Kranenburg 4-1.

7 december 2011 om 00:00 Voetbal

De periodetitel is zaterdag binnengesleept door de DTS vrouwen. De wedstrijd tegen Wartburgia werd in eigen huis met 4-1 gewonnen. Hoewel de bezoekers, zeker de eerste helft, de beste kansen hadden, ging DTS effectiever met de mogelijkheden om. Eveline Zech opende in de 15e minuut de score. Linda Helbling maakte net voor rust de 2-0. Pas in de 76e minuut kwam Wartburgia tot scoren via een kopgoal van Laura Kelderman. Ondanks de druk die de Amsterdamse ploeg zette, was het DTS dat via Eveline Zech op 3-1 kwam. Toen Kirsten Kranenburg in de 86e minuut de 4-1 scoorde, gaven de bezoekers zich gewonnen en was de wedstrijd gespeeld. Met de periodetitel kan DTS nacompetitie spelen voor een plaatsje in de Topklasse. Maar de Edese ploeg wil de echte titel aan het eind van het seizoen behalen, zodat directe promotie een feit is. Zaterdag wordt de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft gespeeld. DTS reist dan af naar Dokkum, waar om 15.00 uur zal worden afgetrapt tegen Be Quick, de huidige nummer 11.