Familie Den Hartog

Redelijk debuut karter Rick den Hartog

25 maart 2018 om 22:47 Sport/sport

EDE Karter Rick den Hartog heeft zijn eerste wedstrijd karten Nederlands Kampioenschap 2 takt karting met een plaats vijfentwintig afgesloten.

Op het prachtige circuit van Genk (België), tevens de thuisbaan van Max Verstappen, zeker geen slechte prestatie. Mede omdat er 35 goede sterke kartcoureurs aan de start kwamen.

,,Donderdags heb ik het circuit verkend, en vrijdag voor het eerst de baan op om vrij te trainen. Ook zaterdag werd gebruikt voor vier trainingssessies en daarnaast de kwalificatie", aldus de debuterend karter.

Tijdens de kwalificatie noteerde de Edenaar de 29e tijd. ,,Daar was ik ontevreden over. Zondag, de race dag begonnen we met een korte training om weer even het gevoel te krijgen."

Tijdens de wedstrijd kon Rick den Hartog aardig meekomen. ,,Hier en daar won ik een plekje bij de start. Maar wat ruwe inhaalpogingen van andere coureurs betekende een terugval. Dit betekende dat ik de finale vanaf de 33e startpositie moest beginnen", sipte de Edenaar.

Tijdens de finale had hij een goede start en kon goed door het veld heen komen. Gedurende bijna de hele race volgden gevechten om de beste positie. Uiteindelijk werd het plaats 25 van de 36 rijders.

De winnaar Szabo Boldiszar zette een rondje neer van 55.525 seconden. Rick den Hartog's snelste ronde in ronde twaalf 56.383. Daar zit nog winst in in de loop van het seizoen.

,,Al met al kijk ik terug op een mooi kartweekeinde met perspectief", sloot Den Hartog af.

Zijn teammaatje van Goedsign Racing team Max Tjelpa haalde de finish niet in de finale.