Hoom Makelaars naar Detmarlaan: ‘Wij hebben duidelijk een sterke binding met de klant’

7 december 2011 om 00:00 Ondernemend

,,In onze ogen zitten we nu op een uitstekende locatie en volop in het zicht’, aldus Terry Hijnekamp en Rob Siereveld, de beide eigenaren van de makelaardij. In oktober 2006 ging het duo een compagnonschap aan. ,,Er kwamen alleen maar makelaars bij en toen hebben we besloten om samen te gaan onder de naam Hoom Makelaars. De naam blijkt goed in het gehoor te liggen hebben we gemerkt’. aldus het koppel.

EDE - Hoom Makelaars is half oktober verhuisd van de Schaapsweg naar de Detmarlaan in Ede-Centrum.

Volgens beiden is de markt op ,,dit moment stroef maar als je er goed mee omgaat zit er nog wel enige rek in’’. Volgens het tweetal is het mooie van hun beroep ,,de vele raakvlakken met aannemers, architecten, notarissen, overheden - en collega makelaars. Een huis kopen is voor veel mensen ook een emotionele beslissing. Het gaat veelal om veel geld en een andere locatie. Daar zijn wij bij betrokken en proberen dit zo goed mogelijk te begeleiden.”

Internet

Door de komst van internet is volgens beiden wel het nodige veranderd. ,,Men komt nu gerichter naar ons toe. Men weet wat men wil hebben en komen daar op af. De informatie die we tegenwoordig moeten verschaffen is veel uitgebreider, net als de koopakte welke veel uitgebreider is geworden. Wat opvalt in deze tijd is dat de rol van een makelaar belangrijker is geworden als het gaat om de aan - of verkoop van een woning. Wij kunnen bogen op een aantal vaste klanten van ouders tot kinderen. Wij hebben duidelijk een sterke binding met de klant die ons vertrouwen geven. Wij zijn ook van mening dat de rol van een makelaar de komende jaren belangrijker wordt.”

Nieuwe plannen

,, Een goede begeleiding is daarin zeer belangrijk om een woning aan - of te verkopen. De bestaande woningbouw draait nog aardig goed, mede omdat er minder nieuwe plannen worden gerealiseerd. Daar zijn de nodige voorbeelden van. Kijkend naar de toekomst blijft het een markt van vertrouwen. Een plan om de markt weer op gang te krijgen is dat alle collega makelaars hun opdrachtgever zouden adviseren de woning van hun dromen te kopen onder voorbehoud dat men de eigen bestaande woning kwijt zijn. In de praktijk kan dit werken omdat men op elkaar wacht.”

Bewegende markt

Al jaren is bekend dat 85 procent van de Edese woningen verkocht worden aan Edenaren. Bijna iedereen koopt van elkaar. Als iedereen een huis koopt en zijn bestaande woning verkocht heeft, krijg je een bewegende markt en komt de doorstroming op gang. Wij zien als Hoom Makelaars de toekomst met vertrouwen en belangstelling tegemoet’’, besluiten Hijnekamp en Siereveld.

Hoom Makelaars

Hijnekamp & Siereveld

Detmarlaan 16

Ede

Telefoon: 0318-655550

www.hoommakelaars.nl

Foto:

Terry Hijnekamp (links) en Rob Siereveld: ,,Een uitstekende locatie en volop in het zicht.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie