De Bourgondiër voor heerlijk eten en drinken

7 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Voor hij als zelfstandig ondernemer van start ging, werkte Lodder vijftien jaar binnen een familiebedrijf in Elst, Utrecht, waar hij nog woonachtig is. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en liep via internet hier tegenaan. Dat was op een maandag en was een paar dagen later eigenaar en twee weken later, na enige verbouwing was de opening.”

EDE - De Bourgondiër vierde in juli van dit jaar het eerste lustrum in winkelcentrum ‘Stadspoort’. Edwin Lodder is de eigenaar van De Bourgondiër, waarin 72 gasten een plaats kunnen vinden.

Catering

,,Tot nu toe bevalt het mij uitstekend in Ede, zou het mij niet meer bevallen dan ben ik snel vertrokken. Catering is eveneens een poot binnen de onderneming. ,,Wij leveren aan bedrijven en particulieren binnen de regio Ede.”

Volgens Edwin Lodder is het mooie van zijn beroep ,,de contacten met de gasten. Er komt meer kijken binnen dit vak. Je moet klantvriendelijk zijn en dat naar de gasten uitdragen. De gasten moeten zich op hun gemak voelen en een vlotte bediening krijgen. Men moet niet te lang op een bestelling hoeven te wachten. Indien gewenst kan men hier ook eten afhalen, via de website kan men een keuze maken, zowel bedrijven als particulieren. Wij zijn dicht bij Cinemec gevestigd en veel personen willen voorafgaand aan de bioscoop eerst uit eten. Van maandag t/m zaterdag zijn wij geopend van 10.00 - 21.00 uur.”

Naast de eigenaar zelf zijn er veertien medewerkers in dienst, zowel full als part time. ,,Wij zijn veel uren geopend en dan moet je ook veel medewerkers hebben om alles goed te laten draaien.”

Dagelijks vers

Volgens de eigenaar wordt uitsluitend gewerkt met verse producten welke dagelijks worden aangeleverd. Voor de komende feestdagen kan men salades bestellen in tal van soorten en smaken.

De eigenaar stat zelf voor tachtig procent in de keuken maar, indien nodig, ook in de bediening. Naast hemzelf staat er nog een gediplomeerde kok om al het lekkers klaar te maken.

Terras

Kijkend naar de toekomst komt er volgens Edwin ,,misschien wel een tweede bedrijf bij. Ik ben altijd op zoek naar een uitdaging, misschien komt er wel iets in ‘Kernhem’. Het moet wel horeca zijn daar voel ik mij uitstekend in thuis. Ik werk nu al 21 jaar als zelfstandig ondernemer en wil dat graag zo houden. Ik werk ook op mijn eigen wijze en weet goed wat ik wel of niet wil. Komende winter ga ik met de gemeente Ede om tafel om te kijken of er mogelijkheden zijn voor een buitenterras met ongeveer veertig plaatsen. Daar zullen we ook de menu’s op aanpassen’’, besluit de enthousiaste ondernemer.

De Bourgondiër

Eten en drinken

Standspoort 41

Ede

Telefoon: 0318-641255

Mobiel: 0612910730

www.bourgondiër-ede.nl

Foto:

De Bourgondiër in Winkelcentrum Stadspoort biedt plaats aan 72 gasten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie