Kruisbandletsels

7 december 2011 om 00:00 Voetbal

Niels Blotenburg (Otterlo) heeft vrijdag van zijn dokter het advies gekregen met directe ingang te stoppen met voetbal. Nadat hij vorig seizoen vanwege een kruisbandblessure al uit de roulatie was, blijkt dat er weer kruisbandproblemen zijn met dezelfde knie.

Daarmee is Blotenburg de vierde speler waarop trainer Fred van Zutphen geen beroep kan doen. Mathijs Verschuur en de talentvolle Willem Meerveld hebben ook een kruisbandblessure. Willem Theunissen is op de weg terug van dezelfde blessure.

Kelderman

In verband met knieproblemen heeft SDS’er Dennie Kelderman besloten te stoppen met voetballen. Onlangs had ook Jaco Jacobs de schoenen aan de wilgen gehangen omdat hij het voetbal niet meer kan combineren met werk en privé.

Trainer Jan Fluit kan dit seizoen ook geen beroep meer doen op Wilco van de Kamp. De doelman liep onlangs tegen EFC een meniscus en kruisbandblessure op. Tweede doelman Gerbert van Veldhuizen is ook nog niet fit, waardoor Jan-Willem Vonk tegen Otterlo op doel stond. Vonk was vorig seizoen vanwege een kruisbandblessure uit de roulatie.

Jan Fluit is door zijn rode kaart tegen EFC voor twee wedstrijden geschorst. Elftalleider Edgar Meijer was nu tegen Otterlo hoofdcoach. Fluit keek toe vanaf achter de dug out.

Voorbereiding

Ede/Victoria kende tegen een chaotische voorbereiding. Rond 10.45 uur kreeg trainer Mike Denissen te horen dat het duel bij ESCA was afgelast.

,,Maar een kleine twee uur later bleek de KNVB beslist te hebben dat de wedstrijd nu op kunstgras moest worden gespeeld. Dat was een hoop geregel. Maar met uitzondering van Sjonnie Willemse kreeg ik toch iedereen te pakken. En omdat we een half uur later begonnen, konden we toch een goede warming up doen.’’

Straf

FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi begon zonder de basisspelers Sinan Kürkçü, Serkan Saliman, Burak Esen, Hicham Largo en Zakaria Lahnine.

De eerste drie bleven zonder kennisgeving weg op de vrijdagavond training. ,,Onacceptabel hoewel ze achteraf wel een verklaring hadden. Ze vielen getergd in. Dat werkt dus. Maar het betekende wel dat Melis Versteeg (assistent-trainer) in Apeldoorn een speler van het tweede moest ophalen.”

‘Onder de leden’

* Babs, moeder en trouwe supporter van Blauw Geelspits Frank van der Wagen, stond zaterdag op een tactische plek achter het doel van Advendo. De verpleegster had tot vier uur gewerkt in ziekenhuis Gelderse Vallei en hoopte - voordat zij terugreed naar haar woonplaats Tilburg - nog enkele minuten van de derby van haar zoon tegen Advendo mee te kunnen maken.

Ze viel met de neus in de boter. Babs zag haar zoon de 2-2 gelijkmaker maken. De 3-2 van Frankie Boy, die ook nog voor 4-2 tekende, was helemaal mooi. Frank van der Wagen had zijn moeder in de smiezen en vloog haar in de armen. Hartverwarmend! Dat niet alleen. Ook hartverwarmend was de manier waarop Frank, de man van de wedstrijd, na afloop door zijn medespelers bij de kleedkamer werd binnengehaald.

* Blauw Geel moet eerder het licht aan te doen. Dat gebeurde pas in de zesenzestigste minuut. ,,Nu gaat Blauw Geel vlammen”, meende omroeper Ron Berkhof. Hij zag zijn ploeg binnen dertien (!) minuten twee keer scoren. Een beter bewijs, dat ook omroepers kijk op op voetbal hebben, was er niet.

* Advendo assistent grensrechter Jan van Veenendaal kwam alleen het sportpark opwandelen. ,,De weg kwijt geraakt”, werd gevraagd. Daar had Van Veenendaal wel een antwoord op. ,,Ik hoef geen uren van tevoren aanwezig te zijn. Ik ben altijd scherp.” Dat bleek al snel. Blauw Geel werd wegens buitenspel afgevlagd. Iets wat de aanhang van de thuisclub maar matig kon waarderen.

* Frank van der Wagen werd herinnerd aan zijn uitspraak dat Advendo ‘lomp’ voetbalde. En aan de voorspelde 3-1 uitslag. ,,Moet kunnen. Ik bedoelde het niet zoals het er stond. Maar Advendo is gewoon een fysiek sterke ploeg. Daar zijn wij lieverdjes bij.” Dat hij er met de uitslag naast zat was bijzaak.,,Bij de 1-2 werd daaraan gerefereerd. Een beter medicijn had geen dokter kunnen voorschrijven”, schaterde van der Wagen.

* De drie Advendo spelers Van den Dikkenberg’s trokken volop de aandacht. Jarco en Henry scoorden. Martijn ook, maar dan ‘geel’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie