Bennekom in blessuretijd onderuit

7 december 2011 om 00:00 Voetbal

BENNEKOM - Met buitenkant voet plaatste DOVO-verdediger Tom Gesgarz de bal in de 94e minuut achter de vergeefs vallende Bennekom-doelman Kevin Moeliker. Het leverde de Veenendaalse bezoekers op sportpark De Eikelhof de niet eens onverdiende 1-2 overwinning op. Voor DOVO drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse A, terwijl Bennekom met de tweede thuisnederlaag op rij de koppositie verder uit beeld zag verdwijnen.

De eerste helft van de streekderby kwam zaterdagmiddag maar moeizaam op gang. Beide ploegen begonnen zichtbaar gespannen aan de wedstrijd en dat resulteerde in veel onnodig balverlies. Met name de beide nummers tien, Rogier Gerritsen van Bennekom en Yannick Cornelisz voor de gasten, konden geen hoofdrol voor zich opeisen. De kansen die er kwamen ontstonden juist door balverlies op het middenveld, slechts zelden na een fraaie aanval.

Na (ruim) een gezapig half uur volgde dan toch het doelpunt dat de wedstrijd nodig had; aanvaller Kevin Sissing reageerde alert op een dieptepass en bracht Bennekom op 1-0. Op dat moment was de ontmoeting qua spelbeeld nog aardig in evenwicht. Nog voor de rust kreeg DOVO enkele mogelijkheden om ook de score terug in evenwicht te brengen, maar een vlammend schot van Cornelisz vloog net naast het hok van Moeliker.

Het tweede bedrijf was vervolgens een flink stuk interessanter. Namens de Veenendalers had aanvaller Kevin Heideveld in het eerste kwartier herhaaldelijk de 1-1 op zijn slof of hoofd, maar hij kreeg de bal steeds niet in de goede richting. Tot zijn eigen wanhoop, bleek overduidelijk uit zijn lichaamstaal. Dat hij desondanks niet als de schlemiel terug de bus in moest, dankte hij aan zijn teamgenoten Omar Riani en Gesgarz. Eerstgenoemde middenvelder profiteerde met een droog schot in de 85e minuut van knap voorbereidend werk van spits Daniël Kops, de ander kroonde zich dus op de valreep tot matchwinner. Die kans op eeuwige roem liet Sissing namens Bennekom eerder al liggen, toen hij een vrije doorloop naar DOVO-doelman Gerben Jan Ruizendaal niet wist af te ronden.

Bij de verliezende thuisformatie viel Marco van Rooijen (ex-DOVO) na de eerste helft geblesseerd uit. Hij had er toen 45 verdienstelijke minuten opzitten. Door de niet meer verwachte nederlaag was hij vanzelfsprekend erg somber gestemd: ,,We startten stroef in de eerste helft, maar daarna beleefden we toch een betere fase. Raar toch, dat zo’n sterke periode dan ook zo vlot weer wegebt. DOVO was, over de gehele wedstrijd bezien, de betere ploeg. Wij waren te tam, elke tweede bal was voor hen.”

,,We vergaten na de 1-0 door te drukken. Met nog een doelpunt hadden we DOVO zeker op de knieën gekregen. De 1-1 was overigens wel reëel. Maar dat we dan nog de fout maken die de 1-2 inleidt, vind ik onbegrijpelijk. Je mag dan niemand meer zo vrij laten als nu gebeurd is. Dat hoort in deze fase van de competitie trouwens wel bij ons: van heel goed naar heel slecht, in een korte tijd.”