Marit van Andel en Jan Hein Verhoeff werden de nieuwe clubkampioenen
Marit van Andel en Jan Hein Verhoeff werden de nieuwe clubkampioenen Hayco Frielink

Schaatsseizoen succesvol afgerond

26 maart 2018 om 08:03 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen week waren de laatste trainingen en wedstrijden op het ijs. Het seizoen werd afgesloten met de seizoenswissel waar alle Edese schaatskampioenen werden gehuldigd.

Clubkampioenen
De junioren Marit van Andel en Jan Hein Verhoeff zijn de clubkampioenen van seizoen 2017-2018 geworden. Ze reden beide fantastisch op de clubkampioenschappen en hielden de concurrentie op afstand. Een mooie prestatie nadat zo ook vorig jaar al clubkampioen waren geworden.  Jan Hein won met 38.53 (500m) en 2.00.18 (1500m) en Marit met 50.79 (500m) en 1.43.50 (1000m). Daarnaast was er voor alle 34 deelnemers een medaille in hun eigen leeftijdscategorie.

Progressieprijzen
Elk jaar is er ook een progressieprijs voor de pupil en junior die de meeste vooruitgang boeken op de wedstrijden. Dat wordt gemeten aan de hand van het aantal wedstrijden en het aantal persoonlijke records dat wordt gereden. Dit wordt, inclusief de behaalde tijdwinst, omgezet in punten. Bij de pupillen won Niels Hiddink dit klassement met 19 persoonlijke records. Afgelopen zaterdag reed hij op zijn laatste afstand nog een nieuw persoonlijk record op de 333 meter (42.72). Ook Lars van Bemmel reed vrijdagavond in Heerenveen nog een paar goede tijden en eindigde bovenaan in het klassement bij de junioren met 12 persoonlijke records.

Groot aantal persoonlijke records
Sowieso is er veel vooruitgang geboekt dit seizoen met in totaal 303 persoonlijke records. De pupillen reden met elkaar 190 persoonlijke records. De junioren verbeterden 113 keer hun beste tijd.  Koen Verhoeff, Tim Roorda, Roos van der Horst en Bent Postma ontvingen voor hun inzet en goede prestaties de aanmoedigingsprijs. Ze hebben dit seizoen laten zien dat ze heel goed vooruitgaan. Met de seizoenswissel is het schaatsseizoen afgelopen en maakt de Edese IJsvereniging zich op voor het skeelerseizoen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie