Sing-in Orpheus

14 december 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Er is een fototentoonstelling De Nieuwjaarsduik in Scheveningen te zien tot en met 30 januari 2012 in de parterre van het verzorgingstehuis Het Maanderzand aan de Louise Henriëttelaan. Het Maanderzand is voor bezoekers van deze tentoonstelling open van 8.30 tot 20.30 uur.

Van 1998 tot en met dit jaar is een groepje van zes bevriende fotografen naar de Nieuwjaarsduik in Scheveningen geweest. Hiervan exposeren er nu drie in Het Maanderzand.

Dat zijn de bekende fotografen: George Farber uit Veenendaal, Henk van de Kaa uit Renswoude en Gerrit van Kralingen uit Bennekom.

De Nieuwjaarsduik is een grote happening met verklede mensen die erg fotogeniek zijn. Je ziet er onder meer kerstmannen, sinterklazen, mensen als koe of vuurtoren verkleed en een aantal loopt met spandoeken.

Na het startsignaal om 12.00 uur rent de gillende menigte, massaal door de linten naar de Noordzee, om een duik te nemen in het ijskoude water. Daarna rennen de meeste deelnemers direct terug naar de omkleedtenten om zich weer aan te kleden en warm te worden.

In deze 12 jaar waren er totaal verschillende weersomstandigheden. Meestal was het vrij koud weer, dikwijls iets mistig, soms extreem koud met een sneeuwbui en ook wel eens regenachtig zodat er dan niet veel gefotografeerd kon worden.

Dit is zien op deze expositie in een dertigtal foto’s.

EDE - De uit Oekraïne afkomstige formatie Orpheus is in veel landen binnen Europa al bekend.

Op zaterdag 17 december zingt deze groep, bestaande uit acht aan het conservatorium van Lviv afgestudeerde zangers in de Nieuwe Kerk aan de Verlengde Maanderweg 33 vanaf 16.00 uur.

Op het repertoire staan naast liederen uit de Oosters Orthodoxe liturgie ook werken uit opera, oratorio, missen en het Westerse klassieke en religieuze repertoire.

Bovendien is er een schat aan volksliederen uit de Oekraïne.

,,Overal waar ze komen wordt deze à capella groep omarmt door het publiek en krijgt staande ovaties. Hun warme en krachtige stemmen vullen de ruimte van hoek tot hoek en brengt de toehoorders in vervoering’’, aldus de organisator.

Dit concert vindt plaats tijdens een Kerst Sing-in. Toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie