Wartburgia eerste helft druk op Edese defensie
Wartburgia eerste helft druk op Edese defensie Eveline Zech

Willeke Pater schiet DTS vrouwen naar winst

26 maart 2018 om 09:10 Sport/sport Deel je nieuws

Voor de derde week op rij speelden de vrouwen van DTS afgelopen zaterdag tegen een Amsterdamse ploeg. Ditmaal was nummer vier Wartburgia de tegenstander. DTS heeft het altijd moeilijk op sportpark Drieburg en ook nu leek de ploeg op puntverlies af te stevenen in een bedroevend slechte eerste helft. Al in de 6e minuut keek het tegen een achterstand aan, waar DTS pas na een half uur spelen antwoord op had. Willeke Pater maakte gelijk. Wartburgia kwam 6 minuten later opnieuw op voorsprong door slap optreden van de Edese defensie. Ondanks dat de thuisploeg de beste kansen had, maakte DTS nog gelijk voor rust door wederom Pater.

De tweede helft leek er een totaal ander team te staan dat wel gemotiveerd was en dat betaalde zich uit. Fraaie aanvallen en goed positiespel zorgden ervoor dat Wartburgia weinig meer had in te brengen. Carolien Filippo scoorde met een goede individuele actie en Gera op den Kelder schoot fantastisch in de kruising, maar Willeke Pater werd woman of the match door maar liefst vier keer te scoren. Dankzij deze 2-6 zege gingen de drie punten mee naar Ede. Aanstaande zaterdag wordt er in en tegen Eindhoven gespeeld.