‘Onder de Leden’

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

l De SDVB supporters hadden een ludieke (gratis) actie opgezet. De ‘Barnevelders kwamen per trein naar DTS’. De Valleilijn ook wil ‘Kippenlijn’ in de volksmond was zaterdag gratis in verband met het vijfjarig bestaan. Een dertigtal Barnevelders vertrok om twee uur per trein richting Ede-Wageningen en vervolgens met de bus richting Sportpark Inschoten. En verlieten Ede met een punt maar wel als de morele winnaars.

l DTS Ede 2 en SDVB 2 speelden ook tegen elkaar. SDVB 2 werd getrakteerd op drie rode kaarten. Een langdurige onderbreking was het gevolg. Waarna SDVB verkoos het duel alsnog uit te spelen. De laatste rode kaart was voor trainer Danny Huytink. Waarvoor? Commentaar op de leiding. Was dat ook niet het geval bij hoofdcoach Dick Schreuder! Een typisch gevalletje van slecht kopieergedrag.

l De DTS Bultside had erwtensoep in de aanbieding tijdens de rust van het kwaliteitsarme streekduel DTS-SDVB. ,,Een pepergerecht was beter geweest”, aldus de supporters, die zich meer van de wedstrijd hadden voorgesteld.

l DTS nam SDVB vooraf zeer serieus. Om het scoutingwerk aan te vullen werd een spion naar de laatste training gestuurd. De Edese 007, vermomd met een diep over de ogen en oren getrokken pet, trok uiteraard de aandacht. Maar hoe ontdek je wie het is? Een balletje in zijn richting schoppen. De Edese spion keek niet op of om. Negeerde de naar hem toe rollende bal. ,,Daar ben ik niet voor gekomen. Ik schiet de bal nooit naar de tegenstander”, mompelde hij.

l Johan Pater deed er echt alles aan de wedstrijd tegen SDVB te halen. Vrijdagmiddag trainde Johan met de hersteltrainer. Verstuurde een aantal smsjes dat hij echt fit was. Voor de bespreking riep hij de voorbij stormende trainer Eric Speelziek toe: ,,Ik ben echt fit.” Die bleef Oost-Indisch doof. Liet Pater tijdens de wedstrijd wel warmlopen maar bracht hem niet in. Ook een manier om de fitheid vast te stellen.

l Arie Schut, verzorger DTS, liep tijdens de wedstrijd zomaar het veld in. De SDVB aanhang joelde naar hartenlust. Toch was de missie zeer zinvol. Bij een blessurebehandeling had Schut de schaar laten liggen. Daarna oefenden enkele spelers op de bekende ‘schaar’. Een stuk ongevaarlijker dan waarmee Arie Schut vaak aan de slag gaat.

l Eerlijk is eerlijk. Minimaal één Barnevelder kreeg terecht applaus. Op het moment dat twee DTS spelers geblesseerd op de grond lagen bood Hilco Kalshoven zijn diensten aan. Mohamed Kabet liep daarna weer als een kieviet. Met dank aan de Barnevelder.

l De DTS kunstgrasmat liep tegen SDVB grote schade op. Het vuurwerk veroorzaakte een behoorlijke schadepost. ,,Dat gaat in de papieren lopen”, meende veiligheidcoördinator Ton van Peursem. Die hoopte dat de SDVB begeleiders hun verantwoordelijkheid nemen.

Van Schoonhoven

DTS rechtsback Jeroen van Schoonhoven was een aandachtig maar gehandicapt toeschouwer. Hij is aan de voorste kruisband geopereerd. ,,Het gaat naar omstandigheden goed. Eigenlijk viel het achteraf allemaal mee. Maar ik heb er lang genoeg naar toe geleefd. Over een maand of zeven tot negen hoop ik weer aan te sluiten.”

Jurriën de Witte

Jurriën de Witte heeft Otterlo laten weten met directe ingang te stoppen met voetbal. De Witte, in het verleden overgekomen van Staphorst, kan het voetbal niet meer met werk combineren. Ruud Bettink, die de laatste maanden vanwege persoonlijke omstandigheden ontbrak, hoopt na de winterstop weer aan te sluiten.

Bekerloting vrouwen

Bij Blauw Geel ‘55 heeft de bekerloting plaatsgevonden voor de landelijke beker vrouwen, eerste en tweede klasse. Uit de koker de wedstrijd FC Lisse -Blauw Geel. Die wordt gespeel op 21 of 28 januari 2012

Bestuur SDS’55

Een commissie bestaande uit Edgar Meijer, Gerrit van Kruistum en Martin van Milligen gaat samen met de over gebleven bestuursleden van SDS’55 zoeken naar opvolgers voor de opgestapte Herman Sündermann, en de niet herkiesbare secretaris Angela Riezebos. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen maandag, stelde niemand zich kandidaat. De positie van penningmeester, die ook is vrijgekomen door het vertrek van Dirkjan van Oversteeg, blijft voorlopig waargenomen worden door Annette Oudshoorn. Ook wordt nog gezocht naar een wedstrijdsecretaris in Wekerom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie