DTS Ede en SDVB scoren niet

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

EDE - DTS Ede heeft in de eerste klasse D de streekderby tegen het Barneveldse SDVB met 0-0 gelijk gespeeld. Daarmee waren de Edenaren na een spannende, maar kwalitatief arme streekderby, het meest tevreden.

door Eip Janssen

SDVB liet de beste kansen liggen. Maar bij DTS had ook Dave Magee in de slotfase de beslissing kunnen brengen. Zijn boogbal alleen voor doelman Jeroen van Binsbergen ging in het zijnet. ,,Het zou de wereld op zijn kop zijn geweest. Maar het had van mij gemogen”, meende de hardwerkende DTS middenvelder Martin Speelziek. DTS maakte een nerveuze indruk. Leek, zeker op het middenveld niet geheel zichzelf te zijn. ,,Misschien oogde dat van de kant zo. Maar je merkte dat beide ploegen elkaar door en door kennen. En dan zie je tactische foefjes om elkaar te verrassen”, merkte Speelziek op, die zelf al binnen een paar minuten een forse overtreding maakte. ,,Dat was even nodig. Laten merken dat er met DTS niet te spotten viel. Het klopt dat als dat later in de wedstrijd gebeurt, het misschien een gele kaart kan opleveren”, vervolgde de middenvelder. SDVB, de ploeg in vorm, verstopte zich op sportpark Inschoten niet. Maar was beducht op de tegenstoot. Wel kwamen de Barnevelders er steeds snel uit. Nadat Mo Ajiach zich had vast gepingeld, counterde SDVB en zag Marciano Mengerink rakelings naast schieten. ,,Daar waren we voor gewaarschuwd. Maar toch werd DTS bijna verrast”, had Martin Speelziek gezien. Mo Ajiach kreeg nog een dot van een kans. Maar zijn schot ging voorlangs.

Slagorde hersteld

SDVB kwam in het tweede bedrijf goed uit de kleedkamer. Aanval na aanval golfde richting doelman Özkan Yilmaz. De jeugdige doelman (19) bleek een zeer betrouwbare sluitpost. Marciano Mengerink, een afgekeurd doelpunt door Johan Brink, en een gemiste kans van Koen Faber waren Barneveldse wapenfeiten. Coach Speelziek greep in. ,,Op het middenveld verloor DTS de slag. Met Mike Peters voor Raoul Berends werd de slagorde hersteld”, meende Martin Speelziek. Tussen de 70ste en 75ste minuut leek er op Inschoten gescoord te worden. Dave Magee werd door de goed ingevallen Youssef Atibi weggestuurd. Hij zag zijn boogbal niet alleen over doelman Jeroen van Binsbergen gaan, maar ook naast het doel. ,,Ik dacht echt aan de beslissing. Maar minuten later had het ook andersom uit kunnen vallen”, had Martin Speelziek gezien. Een verwoestende uithaal van Jan Doornbos spatte op de lat boven de kansloze doelman Yilmaz uiteen. Martin Speelziek werd ingeruild voor Govert van de Visch. ,,Een tactische wissel. Zij brachten de lange Richard Haklander in. En dan kan ik wel naast hem gaan lopen. Maar weet ook dat ik er koppend niet aan kom. Daarom kon ik de wissel wel begrijpen”, besloot een opgeluchte Martin Speelziek. De wedstrijd werd geregeld ontsierd door incidenten. De lontjes waren soms erg kort. Naast acht gele kaarten werd ook de SDVB coach Dick Schreuder weggezonden. Hij zou zich aan verbaal geweld schuldig hebben gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie