Doelpunten: Petra Boersma-van Rossum 0-1; Eveline Zech 0-2; Andrea Nagel 0-3; Linda Helbling 0-4.

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

De eerste seizoenshelft zit erop voor de DTS vrouwen en op de eerste nederlaag tegen Ter Leede 2 na, heeft de Edese ploeg geen punten verspild. Zo ook afgelopen zaterdag niet toen de ploeg naar het hoge noorden moest. In Dokkum won het team met 0-4 van Be Quick. De rommelige en onrustige eerste helft werd in de 39e minuut opgefrist met een doelpunt van Petra Boersma-van Rossum. Met een 0-1 voorsprong ging DTS de rust in en kwam hier redelijk uit. In de 67e minuut bracht Eveline Zech de ploeg op 0-2 en haar vervangster Andrea Nagel schoot vrij snel na de wissel de 0-3 binnen. Linda Helbling zorgde een minuut voor tijd voor de genadeklap. Zonder aarzelen schoot zij uit een inworp de bal fraai over de keepster in de verre hoek: 0-4. Met een doelsaldo van 41 en 52 goals staat DTS op 4 punten los van ‘t Zand en zelfs 10 punten los van de nummer 3. Bert Beerdsen en ‘zijn’ meiden kunnen dus tevreden van de winterstop genieten.