Slechtste wedstrijd

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

,,Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen’’, concludeerde Jan Gaasbeek. ,,Hoewel ik er op gehamerd had, waren we overgeconcentreerd. Lunteren kon zeker de eerste helft heel simpel elke aanval van ons onderscheppen. Ik had aangegeven dat we meer via de vleugels moesten spelen. Dat gebeurde maar mondjesmaat. De 1-1 hing wel in de lucht. De bal moet net een keer goed vallen. Maar het geluk zat ook niet mee. In de slotfase zet je alles op alles. Dan is het risico dat die 0-2 valt. Dat we meer dan een half uur met tien man moesten spelen, was niet nodig geweest. Zo’n overtreding van Martijn van den Dikkenberg is dom. Dan benadeel je je eigen ploeg.’’

,,We gaan nu met een kater de winterstop in. Bovendien sta je nu bij de onderste vier. Dat is heel zuur. Voor de twee derby’s waren we met een hele mooie serie bezig.’’ De trainer laten doorschemeren dat wat hem betreft hij nog langer bij Advendo blijft. ,,De gesprekken volgen binnenkort. Mijn gevoel is nog goed. Ik wil hier nog wel een prijsje pakken. Maar het is afwachten wat de club wil. Ik ben bezig aan mijn tweede jaar. Ik denk dat drie jaar een mooie tijd is.’’

‘Onder de Leden’

* Het spandoek ‘Liever een elftal met rood witte passie en strijd, dan een geel-zwarte sponsor die met geld smijt’ zorgde aan Lunterse zijde voor de nodige opwinding. Preses Kees Koole vroeg het Advendo bestuur dringend het doek te verwijderen. De Ederveense delegatie reageerde rij laconiek, met de reactie dat men het daar onderling nog over zou hebben. Uiteindelijk bleef deze gewoon hangen. Peter van Eck vroeg zich nog wel af of het spandoek uit de mottenballen kwam. Vroeger was het wel zo. Vandaag liepen er bij ons negen spelers die uit Lunteren komen.

* Waar bij een aantal clubs ‘Eye of the tiger’ het lied bij de opkomst is, werd het nummer van Survivor bij Advendo tegen Lunteren al om 14.00 uur gedraaid. Misschien was het een voorbode dat de thuisploeg als een tandenloze tijger speelde.

* Advendo’s elftalleider Ceel Schuurman hield nog een bal over aan het duel tegen Lunteren. Kort voor het einde schoot Wilfred Donkersteeg de bal wel zo hard uit het veld dat de bal een aantal huizen verderop in de tuin belandde. Ongeveer de plek waar Schuurman woont.

Jong Marokko

Jong Marokko heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. De Marokkanen wonnen in eigen land de halve finale van het Afrikaanse kwalificatietoernooi met 3-2 van Egypte. Dat was voldoende. De ploeg van Pim Verbeek was in de halve finale gekomen door een 1-0 zege op Algerije. Het beslissende doelpunt kwam van van Edenaar Adnane Tighadouini. Net als plaatsgenoot Soufian el Hassnaoui, die van De Graafschap geen toestemming kreeg met dit kwalificatietoernooi mee te doen, hebben deze twee spelers nu een grote kans de OS mee te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie