Omzet Plantion stijgt in 2011

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Op basis van voorlopige cijfers noteert Plantion over haar eerste volledige boekjaar 2011 een omzetstijging van 105 naar 113,7 miljoen euro (+8 procent). Plantion maakte dit woensdagavond bekend tijdens haar Algemene Ledenvergadering in Ede.

Gastspreker Geert Maas onderhield de aanwezige leden onder de titel 'Frisse lucht in de plantenbusiness' over de luchtzuiverende werking van planten.

De bemiddelingsactiviteit was ook in 2011 bij Plantion de grootste groeier: 64 miljoen euro (+12 procent). De klokomzet steeg naar 48 miljoen euro (+2 procent), de omzet van het groencentrum naar 1,7 miljoen (+8 procent).

Het feit dat deze resultaten werden behaald in een tijd van economische en financiële crisis stemt bestuur en directie tot tevredenheid. Volgens hen bruist Plantion in alle onderdelen, en wordt de marktplaats in Ede door klanten en aanvoerders steeds meer gewaardeerd.

Voor een goedgevulde, ontspannen zaal met betrokken leden zei algemeen directeur André van Kruijssen in 2012 te rekenen op een omzetstijging van 3 procent. Een voorzichtige inschatting, want 'wij zijn weliswaar overtuigd van onze ambities, maar niemand weet wat er met de economie gaat gebeuren'. Hij had ook goed nieuws voor de aanvoerders, want hun tarieven worden in 2012 slechts beperkt verhoogd.

Als verdere aandachtspunten voor komend jaar noemde hij onder andere het uitbouwen van Kopen Op Afstand (toevoeging van live beelden), het opzetten van een Kwekers- en kopersplatform, het organiseren een hoveniersdag in het groencentrum en de bouw van een volledig nieuwe website. Onder applaus werd aftredend voorzitter Jos Kersten unaniem herkozen voor een nieuwe termijn.

Geert Maas, van designbureau Make, trakteerde de aanwezigen op een inspirerend verhaal over de luchtzuiverende werking van planten. Bij NASA-onderzoek naar verbetering van de lucht in ruimtecapsules (1989) kwam deze eigenschap naar voren, zo hield hij zijn gehoor voor. Maas gaf ook voorbeelden van hoe de groensector hier qua business zijn voordeel mee zou kunnen doen.

Over Plantion

Plantion is een moderne, complete en duurzaam gebouwde marktplaats voor bloemen en planten. De marktplaats is sinds 1 maart 2010 operationeel in Ede en behaalde over 2010 een omzet van 104,6 miljoen euro. Plantion ontstond in 2008 uit een fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie