Bos naar JOS

21 december 2011 om 00:00 Sport

EDE - Eva Hovenkamp heeft zondag tijdens internationale indoor atletiekwedstrijden in Dortmund de clubrecords voor zowel junioren A als voor junioren B op de 60, 200 en 400 meter verbeterd. Op de 400 meter liep Hovenkamp het record uit 1989 van Suzanne Hameka uit de boeken.

De Climax-atlete begon met de 200 meter en finishte met een tijd van 25.52 sec. iets onder haar persoonlijk record outdoor. Met deze tijd werd Eva tweede achter de Duitse Katrin Schöne, die afgelopen seizoen ranglijstaanvoerder in Duitsland op de 300 meter was, en verbeterde het clubrecord van de meisjes junioren A met ruim 3,5 seconde. Omdat ze nog juniore B is, verbeterde ze hiermee tevens het clubrecord van de meisjes in deze categorie.

Op de 60 meter liep de Edese in de series met 7.88 sec. een dik persoonlijk record. Enkele uren later evenaarde ze deze tijd in de halve finale. Ze won tenslotte de finale met een tijd van 7.97 sec. Met deze tijden was Eva de eerste Climax-atlete, die de 60 meter onder de 8 seconde liep en verbeterde derhalve ook op deze korte afstand de clubrecords voor meisjes junioren A en B. Hoe snel de jonge atlete in Dortmund was, blijkt wel uit het feit dat zelfs bij de senioren het clubrecord nog boven de 8 tellen staat!

Op het eind van de wedstrijddag liep Eva Hovenkamp om 18.30 uur nog de 400 meter. Ze finishte in een voor haar matige 60.74 sec., maar verbeterde daarmee wel het uit 1989 daterende clubrecord van Suzanne Hameka van 61.47 sec. voor zowel meisjes junioren A als meisjes junioren B.

Ook Climax-atleten Linda Hulsbeek en Ferry van Dipten waren in Dortmund aanwezig. Hulsbeek werd met een tijd van 2.25.69 min. keurig derde op de 800 meter voor senioren. Van Dipten won bij de jongens junioren A de 60 meter horden en het verspringen met respectievelijk 8.67 sec. en 6.43 meter. Bij het kogelstoten werd hij met een afstand van 12.19 meter tweede.

EDE - Climax-atlete Kimberley Bos kreeg na een week afwachten eindelijk bericht van de FIBT (de internationale bobslee en skeleton bond) dat twee Nederlandse bobslee teams in januari aan de Jeugd Olympische Spelen (JOS) in Innsbruck mogen deelnemen. Kimberley Bos werd onlangs bij de JOS kwalificatie in Winterberg tweede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie