Goud voor Jan Christiaan Herbert in Vilnius Litouwen

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Jan Christiaan Herbert, ook actief bij de Barneveldse sportschool Helsdingen, heeft in Litouwen goud behaald in het Sambo. De Edenaar Maarten Vervenne wist het brons te veroveren.

Sambo is een acroniem voor de Russische zin: 'SAMozashchita Bez Oruzhiya' of in het Nederlands: 'Zelfverdediging Zonder Wapens'. Een mengvorm van Judo en Worstelen. In deze sport kan men scoren door middel van worpen, armklemmen, houtgrepen en beenklemmen.

Van de delegatie die de Sambo Bond Nederland uitzond naar het 4e Eigminas Sambo Tournament in Vilnius Litouwen, waren slechts de Edenaren Jan Christiaan Herbert en Maarten Vervenne succesvol.

Het was een pittig toernooi met deelnemers uit verschillende landen, zoals Rusland, Wit-Rusland, Estland, Letland en Litouwen. Van Sportcentrum Emsland uit Ommen gingen vier deelnemers de strijd aan, Niels van der Vegt, Antonie Zandman, Robin Verbeek en Aad Zandman. Uit Ede namen twee samboka's deel, Maarten Vervenne en Jan Christiaan Herbert.

Waar de eerste vier stranden voor een finale plaats wisten de Edenaren wel ere metaal te veroveren.

Maarten Vervenne begon zijn toernooi zeer goed in de klasse tot 68 kg. Na 3 winstpartijen kwam hij in de finale ronde terecht. Hier verloor hij tweemaal tegen de latere gouden en zilveren medaille winnaars. Wel was er een bronzen medaille voor Vervenne.

Maar de kroon spande Jan Christiaan Herbert, die uitkwam in de klasse tot 74 kg. Hij soleerde zonder problemen naar de finale ronde, mede door een perfect uitgevoerde worp (total victory). In de finale was het nog even spannend, maar Jan Christiaan wist overeind te blijven. Hij werd uiteindelijk de onomstreden kampioen in zijn klasse.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie